COD GALBEN de inundatii in Cluj!


Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare tip Cod Galben pentru judetul Cluj, de vineri pana luni, 27 decembrie.

Prefectura Cluj a trimis o atentionare venita de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor privind cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, cu efect de inundatii locale pentru intervalul 24 decembrie ora 06.00 - 27 decembrie ora 16.00.

Bazinele hidrografice afectate sunt cele din judetele Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Maramures, Satu Mare, Salaj si Timis.

In judetul Cluj, se instituie COD GALBEN pe Crisul Repede, sector amonte de Ciucea.
 
Potrivit avertizarii, cresterile de niveluri si debite vor fi mai importante in intervalul 25-26 decembrie 2010, iar fenomenele se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor mentionate.

Comitetele locale pentru situatii de urgenta vor monitoriza evolutia fenomenelor prognozate la nivelul localitatilor pentru a putea interveni in timp util la aparitia unor eventuale situatii de urgenta.

Comentarii Facebook