COD GALBEN de caniculă în Cluj! Avertizări meteo ANM emise pentru toată țara


România este vizată de două avertizări meteo Cod galben și Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, emise de meteorologii ANM. Județul Cluj este vizat de un Cod Galben de caniculă.

Meteorologii au emis, pentru duminică, 16 iulie 2023, o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic, valabil în 29 de județe.

Sunt vizate județele Cluj, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Argeș, Olt, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

În aceste zone, valul de căldură se va intensifica și va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 25 de grade.

ni1.jpeg

Pentru luni, 17 iulie 2023, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă, valabil în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița și Călărași.

Aici, valul de căldură va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37-39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile minime se vor situa între 18 și 24 de grade.

Tot luni, restul țării va fi sub avertizare Cod galben de caniculă.

ni2.jpeg

Comentarii Facebook