Clujul stinge luminile din centrul oraşului de ”Ora Pământului” 2015

 

Primăria Cluj-Napoca a acceptat invitația Asociaţiei WWF-România de a participa la cea de-a 7-a ediție a Earth Hour România (Ora Pământului), prin stingerea iluminatului din centrul Pieţei Unirii.

 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 martie 2015, între orele 20.30 şi 21.30. 

 

Totodată, pe platoul din Piaţa Unirii va fi transmis mesajul ”Earth Hour” alcătuit din lumânări. Aşadar, clujenii sunt invitaţi să vină cu lumânări în Piaţa Unirii pentru a marca manifestarea ”Ora Pământului”.

 

Manifestarile din cadrul evenimentului Earth Hour vor începe la ora 18.00 cu o proiecție de film documentar la Cinematograful Mărăști, intrarea fiind liberă.

 

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour. 

 

În 2010, 4.500 de orașe din 128 de ţări au participat la Earth Hour pe 27 martie, campania  devenind, astfel, cea mai mare acţiune de mediu din toate timpurile. 

În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Comentarii Facebook