Clujul intră de la noapte sub avertizare cod galben de vreme severă. Se așteaptă viscol la munte


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme severă. Avertizarea este valabilă sâmbătă, de la 5.00 până la 22.00 şi vizează 21 de judeţe din ţară, inclusiv județul Cluj.

Astfel, în intervalul 27 ianuarie, ora 5.00 – 27 ianuarie, ora 22.00, vor fi intensificări ale vântului în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului; viscol în Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m.

În Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...65 km/h. În Transilvania vor fi intervale de timp în care va ninge viscolit. În Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90...110 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Notă: Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (27/28 ianuarie) în Carpații Meridionali și de Curbură, cu viteze de 60…80 km/h, potrivit ANM.

Județele vizate, parţial sau integral, sunt Bihor, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș și Arad.

dd.jpeg

Comentarii Facebook