Clujul, în topul județelor cu cea mai mare speranță din țară. Câți ani trăiește, în medie, un clujean



Datele Institutului Național de Statistică arată că un bucureştean trăieşte, în medie, 77,8 ani, Capitala fiind regiunea cu cea mai mare speranţă de viaţă din România, arată datele Institu­tului Naţional de Statistică pentru anul 2015.

Pe lângă Bucureşti, în topul judeţelor cu cea mai mare speranţă de viaţă se mai află Vâlcea (unde durata medie a vieţii este de 77,5 ani), Cluj (76,7 ani), Braşov (76,6 ani) şi Sibiu (76,2 ani), potrivit zf.ro.

Speranţa medie de viaţă este de 75,4 ani, la nivel național, astfel că, potrivit studiilor, un clujean trăiește, în medie, cu 1,3 ani mai mult față de media națională.

La polul spus, în Satu Mare se înregistrează cea mai mică speranţă de viaţă din România, de numai 73,2 ani, cu 2,2 ani mai redusă decât media naţională. Totodată, în clasamentul judeţelor cu cea mai redusă speranţă de viaţă se mai află Călăraşi (73,2 ani), Giurgiu (73,5 ani), Tulcea (73,5 ani) şi Olt (74 ani).

În ceea ce priveşte durata medie a vieţii pe sexe, statisticile arată că, în medie, femeile au o speranţă de viaţă de aproape 79 de ani, în timp ce bărbaţii au o durată medie a vieţii de 72 de ani.

Comentarii Facebook