Clujul e pe lista scurtă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Cu cine suntem în competiție



Comisia Europeană a publicat, ieri, raportul juriului de specialitate privind orașele ce candidează pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Astfel, potrivit comisiei de specialitate, municipiul Cluj-Napoca a fost inclus pe lista scurtă a candidaților, de patru orașe, alături de București, Baia Mare și Timișoara, în urma întâlnirii în din decembrie 2015, în care orașele candidat și-au prezentat proiectele.

Juriul a examinat, în decembrie, prezentarea proiectului municipiului Cluj-Napoca, a cărui deviză este “East of West”, oferind și câteva indicații ăn raportul publicat marți.

Per total panoul (n.red al juriului de specialitate) este de părere că programul dezvoltat a fost dinamic și interesant, cu proiecte concepute pe o gândire pe termen lung pentru a susține și a clădi viitorul. A fost acordată și o atenție mai mare către parteneriatele internaționale din zona europeană. Panoul se așteaptă ca majoritatea proiectelor să aibă parteneri din alte țări europene. Prezentarea bine realizată a îmbunătățit proiectul. Panoul are câteva griji în cea ce privește aspirațiile concrete de moștenire”, spun experții.

Următoarea etapă este cea de redactare a unui proiect revizuit, pe baza criticilor aduse de juriu, iar termenul de depunere al noilor proiecte este 12 august 2016, ora 17.00.

Etapa finală de selecție va avea loc la București, în perioada 15-16 septembrie 2016.


Comentarii Facebook