Sambata 25 Septembrie

Clujul e invadat de gandaci puturosi (ploșnița marmorata) - FOTO


Plosnita marmorata asiatică a apărut în număr foarte mare la Cluj, în special in zonele cu verdeață mai multă, cum este cartierul Gheorgheni.

Acești gandaci puturoși sunt atrași de zone verzi și acum, la apropierea sezonului rece, caută adăpost în construcţii, pentru a ierna.

Aceste insecte sunt foarte periculoase pentru plante și provoacă disconfort pentru oameni, din cauza mirosului neplăcut pe care îl emană.

Prezența lor în număr mare poate cauza alergii, în special la animalele domestice și mai ales când își declanșează apărarea chimică. 

120708427_3383032828441603_764876337138765555_n.jpg

Pentru a ține ploșnițele la distanță trebuie să respectați următoarele reguli:

1. În primul rând trebuie reparate ferestrele, ușile sau ecranele exterioare (orice orificiu micuț, va fi considerat o invitație deschisă). Orice crăpătură trebuie acoperită pentru că altfel ați putea avea invitați surpriză.

2. Plosnita marmorată (gandac puturos) este atrasă de lumina, este recomandat că luminile exterioare să fie aprinse cât mai puțin timp sau să optați pentru becurile de culoare gălbuie care atrag insectele mai puțin.

3. Inspectați bine sacoșele de cumpărături înainte de a intră în casă, plosnitele pot fi pasageri clandestini, iar odată intrate în casă își vor găsi un loc comod și vom avea oaspeți neașteptați și nu tocmai frumos mirositori.

Comentarii Facebook