Clujul are cel mai frumos și performant complex sportiv din România - IMAGINI de la inaugurare - FOTO

 

Clujul are cel mai frumos și performant complex sportiv din România, modernizat din fonduri europene. 

 

Parcul Iuliu Hațieganu a fost modermizat cu 7 milioane de euro, iar rezultatele sunt vizibile. ”Clujul se poate mândri astăzi cu cel mai frumos și performant complex sportiv şi de agrement din România - Parcul "Iuliu Hațieganu" inaugurat astăzi, Parcul Central Cluj, Cluj Arena, Sala Polivalentă Cluj-Napoca, Sala Sporturilor "Horia Demian". 

 

Modernizarea parcului "Iuliu Hațieganu" de către Universitatea Babeş-Bolyai, printr-unul dintre cele mai mari proiecte europene de la Cluj, reprezintă un model de cheltuire a banului public, un model de calitate şi eleganţă care sunt convins că poate fi urmat și de alte universități din România”, a declarat Emil Boc.

 

UBB Cluj a construit 13 noi săli de curs la clădirea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, a reabilitat cinci terenuri de sport, patru multifuncționale (baschet, handbal și volei) și un teren de fotbal cu instalaţie de nocturnă. De asemenea, au fost reabilitate reţelele utilitare, aleile şi sistemul de iluminat exterior.

 

Taxa de intrare în parc va fi de 2 lei, dar angajații și studenții de la universitățile din Cluj au acces gratuit.

 

Noi nu avem o taxă de intrare. E o taxă de ecologizare pe care fiecare trebuie să o plătească pentru a acoperit cheltuielile cu parcul, cheltuieli care se ridică la aproape 1,1 milioane de lei.

 

Din toate închirierile de terenuri adunăm 556.000, vorbesc aici de terenurile sport, taza de intrare la bazi si taxa de ecologizare de 2 lei.

 

Menționez că toate universitățile de stat din Cluj, studenții si cadrele didactice, au acces gratuit în Parcul Iuliu Hațieganu, pe baza legitimațiilor de serviciu și a carnetelor de student. Sunt 50.000 de oameni numai de la UBB și cam tot atâția de la restul universităților. 

 

Pe terenurile construite acum, cel de fotbal sintetic și alte patru multifuncționale, accesul se va face gratuit. Numai pe terenurile de tenis, la bazin si la vechile terenuri pentru activități se vor percepe taxe”, a declarat Da Lazăr, prorector la UBB Cluj.

 

Acesta a mai spus că cele cinci terenuri amenajate acum vor fi administrate de Facultatea de Educație Fizică și Sport. ”Studenții de la sport vor folosi aceste terenuri pentru activitățile didactice, iar pe timpul rămas liber vor fi făcute programări, iar clujenii le vor putea folosi gratuit”, a mai spus Dan Lazăr.

Comentarii Facebook