Clujenii au rămas fără simț civic în trafic. O femeie a rămas blocată într-o intersecție, iar din 300 de participanți, doar unul a ajutat-o


Clujul a rămas fără simț civic, mai ales când vine vorba de trafic. Putem număra pe degete câte persoane dornice să ajute în  trafic mai există în municipiul Cluj-Napoca. 

O clujeancă a publicat pe pagina de Facebook Info Trafic Cluj-Napoca incidentul prin care a trecut weekendul trecut. Chiar în intersecția străzii Câmpului cu Frunzișului, motorul mașinii a cedat, lasand-o pe clujeancă în mijlocul intersecției fără posibilitatea de a mai mișca automobilul. Aceasta spune că a reuşit să îi enerveze fără să vrea pe 299 dintre şoferii care s-au „împiedicat” de maşina ei şi i-au adresat injurii. Totuşi, şoferiţa doreşte să nu îl uite pe cel cu numărul 300, care s-a oferit să îi dea o mână de ajutor.

Mulțumesc tuturor participanților din trafic care au fost azi în jurul orei 13 pe Frunzișului intersecția cu Câmpului. Am rămas cu mașina"moartă". Din cel puțin 300 de participanți, 299 m-au înjurat, unul singur ma întrebat dacă am nevoie de ajutor. Drumuri bune să aveți!”, a scris femeia pe grupul de Facebook.

Postarea a strâns, aproape instant, foarte multe comentarii. „Daaaa, ne ducem tot în jos cu omeniea, etica, morala tot...”, „Dumnezeu ţi l-a scos în cale pe acel om. Bine că s-a găsit totuşi un OM, dar trist este că au trecut statuile pe lângă tine! Până şi animalul se opreşte să adulmece orice îi iese în cale, dar statuile trec cu nepăsare!”, „Din păcate am "evoluat"... însă am pierdut și ceea ce era bun și ar fi trebuit dus mai departe...”, au scris indignați clujenii. 

Alți clujeni și-au amintit că și ei au trecut prin incidente asemănătoare, doar că în centrul orașului, unde este mult mai aglomerat de obicei. „Eu am rămas pe Bariţiu, s-a rupt cureaua de distribuție, maşina s-a oprit n-a mai pornit, mă claxonau toți, dar nici unul nu m-a ajutat să împing maşina de pe carosabil. A venit un pieton când a văzut cum mă chinui și m-a ajutat”, a povestit un alt clujean dezamăgit de nepăsarea celolrlalți participanți la trafic. 

Şi eu am pățit la fel. Eram între Gilău şi Floresti, înainte de târgul de mașini. Cu copil mic în maşină, cu capota ridicată, se stătea în coloană și multa vreme nimeni nu m-a întrebat ce am pățit. Un singur om după multa vreme. Am așteptat acolo 2 ore până a venit cineva din Cluj-Napoca, să-mi preia pasagerii”, a scris altcineva.

Concluzia multor clujeni este că am uitat să fim oameni, iar șoferii mai puțini norocoși care au avut ghinionul să rămână în mijlocul străzii ar trebui ajutați, „nu moare nimeni dacă întinde o mână de ajutor”, a mai precizat un clujean în comentarii. 


Comentarii Facebook