Ce efecte ar avea asupra Clujului detonarea unei bombe atomice, potrivit unei simulări


57.940 de oameni ar muri și 86.390 ar fi răniți, dacă bomba atomică ar fi detonată la 500 de metri altitudine. În cazul impactului cu solul, efectele ar fi mai reduse. Desigur că acest scenariu este puțin probabil, fiind vorba despre o simulare.

În urma exploziei, ar rezulta un crater cu o adâncime de 30 de metri și un diametru de 50 de metri. 

Ce efecte ar avea detonarea bombei atomice de la Nagasaki în Cluj

În primul inel al exploziei, pe o rază de 0.76 km, clădirile ar fi spulberat. Mortalitatea ar fi de 100%. 

În inelul al treilea al exploziei, pe o rază de  1.72 km, majoritatea clădirilor rezidențiale s-ar prăbuși și ar fi foarte mulți morți. Din cauza nivelul crescut al radiației, în circa o lună de la explozie 15% dintre supraviețuitori ar muri de cancer, din cauza expunerii.

În ultimul cerc al exploziei, la 4.59 kilometri de la locul detonării, se așteaptă ca geamurile să fie sparte de suflu, care ar putea răni foarte mulți oameni veniți la ferestre să vadă ce se întâmplă.

Simularea s-a făcut cu aplicația realizată de Alex Wellerstein, Nukemap, care arată efectele bombelor nucleare direct pe Google Maps.

Aplicația folosește ecuații și modele despre armele nucleare și efectele lor: mărimea bombelor, curenții de aer, zonele de radiații și multe altele, și aplică rezultatele în Google Maps.

Pot fi alese bombe diferite, folosite de toate forțele armate ale lumii cu putere nucleară.

Ce efecte ar avea detonarea bombei atomice de la Nagasaki în București

În București, o astfel de explozie ar duce la 88.650 de victime și 180.000 de răniți, în prima fază a incidentului nuclear. 

Comentarii Facebook