Clujul a mirosit luni îngrozitor a gunoi, dar oficialii caută problema OBSESIV la 20 de km de oraș. Cineva manipulează opinia publică? - FOTO


Clujul a mirosit luni, 18 septembrie, îngrozitor a gunoi, dar autoritățile se încăpățânează să trimită o mașină cu echipamente performante la Aiton, pentru a măsura calitatea aerului și nu la rampa de gunoi Supercom, de lângă Pata Rât.

Autoritățile continuă să încerce acreditarea ideii că mirosul din Cluj-Napoca nu vine de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, construit de cei de la Consiliul Județean Cluj lângă Pata Rât, ci vine tocmai din comuna Aiton, de la 20 de km de oraș, unde este o fermă ce aparține Transavia. Administratorii de acolo fac în această perioadă lucrări de fertilizare a terenurilor cu găinaț, iar acuzațiile președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, sunt că mirosul provine de acolo și nu de la groapa de gunoi CMID, administrată de firme Supercom. 

Reprezentanții Prefecturii Cluj s-au conformat și mașina cu echipamente de înaltă performanță merge marți, 19 septembrie, la Aiton.

În contextul reînceperii de astăzi, 18 septembrie, a activității de distribuire a îngrășământului natural pe terenuri, la ferma din satul Rediu, comuna Aiton, în conformitate cu hotărârea de reefectuare a determinărilor cu ajutorul autolaboratorului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, începând de mâine, în perimetrul fermei se vor reefectua analize specifice de aer. Întrucât măsurătorile anterior efectuate cu echipamentele autolaboratorului au fost neconcludente, activitatea fiind sistată, cu sprijinul președintelui Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Apelor și Pădurilor, domnul Laurențiu-Alexandru Păștinaru, autolaboratorul de la Bacău va staționa începând de mâine, 24 de ore în comuna Aiton.

Totodată Vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, domnul Adrian Haralambie Bidu, este prezent la Cluj, alături de reprezentanții structurii județene pentru realizarea unor verificări suplimentare în teren la cele doua locații vizate”, precizează reprezentanții Prefecturii Cluj, condusă de un liberal, ca și Consiliul Județean Cluj.

În timp ce autoritățile se joacă de-a măsurătorile, care până acum nu au adus nimic concludent, clujenii trebuie să suporte mirosul infernal de gunoi. Culmea este că același miros a mai fost prezent în Cluj și înainte ca la Aiton să se facă fertilizări.

Jurnalista Codruța Simina acuză manipularea făcută de președintele CJ Cluj, Alin Tișe

Codruța Simina, de la RISE Project, susține că Alin Tișe manipulează opinia publică, în scandalul mirosului misterios din Cluj-Napoca. Practic se încearcă devierea atenției de la o eventuală sursă reală a mirosului. 

Un caz tipic de manipulare a informațiilor, în contextul mirosului fetid care cuprinde orașul la răstimpuri. unul din răstimpuri fiind azi.

Am primit, după prânz, un comunicat de presă în care Alin Tișe, președintele CJ Cluj, cere direct APM, Gărzii de Mediu și altor instituții să meargă peste compania Transavia și să-i aplice "sancțiuni exemplare". Domnul Tișe nu cere o anchetă instituțiilor publice, ci le "solicită în mod expres" să meargă, să constate ceea ce afirmă el și să aplice amenzi. exemplare. 

Mailul care conține solicitarea sa "în mod expres" mai arată că, potrivit domnului Tișe, Transavia ar fi aruncat găinaț pe câmp în noaptea trecută, și asta ar fi generat mirosul fetid din oraș, ”existând fotografii care atestă aceste activități”. Nu e clar dacă CJ Cluj are poze cu tractoare noaptea pe câmp sau mirosul de azi din Cluj.

Totuși, comunicatul de azi conține trei fotografii. Două prezintă niște câmpuri, ziua. A treia fotografie ne arată un tractor verde, care cară o substanță maronie. Doar că această fotografie trimisă azi nu e de azi, 18 septembrie. e din 3 septembrie. a postat-o chiar domnul Tișe pe pagina lui de Facebook oficială, atunci. 

E limpede că e aceeași poză pentru că cine-a făcut-o nici măcar nu s-a obosit să se dea jos din mașină. a coborât puțin geamul și țac!

Le-am pus mai jos, cu captură de ecran”, a explicat jurnalista.

Fotografiile sunt clar vechi, fiind trimise de oficialii Consiliul Județean Cluj încă din 3 septembrie.


Comentarii Facebook