Clujul a fost împânzit de cărți, împachetate ca și un cadou - FOTO

 

Clujul a fost împânzit de cărți, împachetate frumos ca și un cadou. Evenimentul face parte din Festivalul Internațional de Carte Transilvania.

 

Dacă vei găsi pe vreo bancă, în vreo cafenea ori pur și simplu pe stradă un pachet ca cel din poză atunci nu-ți fie teamă să-l deschizi! E pentru tine! Nu conține nimic altceva decât CĂRȚI! Și nu orice fel de cărți, sunt chiar cărțile invitaților speciali ai FICT!”, precizează organizatorii Festivalului pe pagina oficială de Facebook. 

 

FICT are loc în perioada 7-12 octombrie și adună nume importante. ”Hanne Ørstavik, o mare scriitoare norvegiană, mulți o compară cu Cărtărescu, un Cărtărescu feminin din lumea nordică, Jean Poncet, un mare poet și scriitor francez, care a tradus integral poezia lui Lucian Blaga și îl vom trata pe măsura efortului său și nu în ultimul rând, Antonio Lobo Antunes, adus în urma unui parteneriat cu UBB, un mare scriitor portughez, candidat, etern candidat ca și Borges la Nobel”, a precizat Vasile G. Dâncu, organizator al evenimentului.

 

La Festivalul Internațional de Carte Transilvania participă scriitori contemporani, aceștia urmând să îşi prezinte operele la facultățile și liceele clujene.

 

Acest desant urmărește și acest lucru, de a arăta elevilor în primul rând, dar și studenților, că scriitorii sunt nu numai unii care au murit și au fost reținuți în istorii literare, ci că scriitorii fac o meserie care se se dezvoltă, crește și care speră", a afirmat Irina Petraș, președintele Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj.

 

La FICT sunt așteptați peste 200 de autori români şi străini.

Comentarii Facebook