Clujenii spun: "Protestul continua! Uniti pentru schimbare!". Oamenii se aduna in Piata Unirii

 

Protestatarii clujeni se vor strange si duminica, 12 februarie, de la ora 18.00, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta impotriva ACTA, acordul comercial de combatere a contrafacerii.

La protestul de sambata, 11 februarie, manifestantii au impartit pliante pe care au scris motivele pentru care s-au strans in Piata. Iata cateva dintre argumentele pentru care acestia spun ca oamenii trebuie sa fie prezenti si duminica in centrul Clujului.

 

"Pentru a-ti manifesta nemultumirea fata de controlul impus politicii si economiei nationale de structuri financiare supranationale (FMI, BM, BCE), ce dicteaza austeritatea celor saraci si nu celor bogati. Pentru ca sistemul e viciat chiar prin structura lui, insa e facut de oameni si tot oamenii il pot modifica", scrie in manifest.

 

Un alt motiv pentru a protesta este ca "desi exista legi ale copyright-ului, guvernantii nostri considera ca ele nu sunt indeajuns de profitabile pentru corportatii".

 

Daca ACTA va fi ratificat, "ii va priva pe cei mai saraci de accesul la medicamente genericesi ieftine prin protejarea petentelor marilor companii farmaceutice!", mai scrie pe pliant.

 

Acestea sunt doar cateva dintre motivele trecute pe pliant. 

 

Protestatarii au anuntat ca se vor strange si duminica in Piata Unirii, incepand cu ora 18:00.  

 

Foto: Calin Cretu

Comentarii Facebook