Clujenii se pot inscrie in competitia locala a Festivalului International de Film Transilvania


Clujenii se pot inscrie in competitia locala a Festivalului International de Film Transilvania, din perioada 1 - 10 iunie, dedicata atat amatorilor, cat si profesionistilor din mediul cinematografic.

"Initiata cu succes in cadrul celei de-a noua editii a Festivalului International de Film Transilvania, competitia are ca scop promovarea si sustinerea creatiilor artistilor care vin din zona artelor vizuale si care, pana acum, nu au avut sansa de a fi vizionate in cadrul festivalului.

Orasul Cluj-Napoca este un centru important de cultura si un mediu artistic viu, lucru demonstrat, printre altele, si de numarul tot mai mare de filme care provin din aceasta zona, inscrise in preselectia TIFF, de la o editie la alta.

Competitia este adresata cineastilor amatori sau profesionisti care locuiesc, lucreaza sau studiaza in prezent in orice localitate din judetul Cluj", precizeaza organizatorii.

Toti cei interesati pot trimite pana pe data de 15 mai (ultima zi de receptionare a filmelor), filme pe orice tema, cu lungimea maxima de 30 de minute, intr-unul din formatele: MPEG2, AVI sau MOV.  Productiile trebuie sa fie realizate in perioada 13 iunie 2011 - 15 mai 2012 si sa fie subtitrate sau dublate in limba romana.

Filmele, impreuna cu formularul de inscriere completat (disponibil pe www.tiff.ro), trebuie trimise la Cinema VICTORIA, B-dul Eroilor, nr. 51.

Organizatorii vor anunta selectia filmelor care intra in Competitia Locala TIFF 2012 pana la data de 31 mai 2012. O parte din aceste filme va fi prezentata in cadrul TIFF-ului, in cadrul unui eveniment special. Cea mai buna creatie va fi desemnata de un Juriu alcatuit din trei personalitati din mediul cinematografic romanesc si va fi recompensata in cadrul unei Ceremonii de Premiere.

 

Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat ex aequo productiilor Jucaria (R. Laura Punkosti, 12' 21'') si Casa Blanca 1 PM (R. Octavian Fedorovici, 1' 45'').

Fabrica de Pensule va acorda o Mentiune Speciala filmului care abordeaza subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporana si contextul social actual.

Competitia Locala TIFF 2012, dedicata artistilor locali, este organizata de Festivalul International de Film Transilvania, in parteneriat cu Fabrica de Pensule.

Comentarii Facebook