Clujenii, exasperați de renovările făcute pe strada Mamaia: ,,Poluarea fonică e și mai mare decât înainte, nu se poate dormi de vibrațiile produse”


Locuitorii străzii Mamaia din cartierul Grigorescu nu sunt mulțumiți de faptul că drumul pe care locuiesc a fost renovat folosind piatră cubică.

Aceștia se plâng că vibrațiile și zgomotul au crescut considerabil de când a fost instalată piatra. Mai mult, aceștia sunt nemulțumiți în continuare de faptul că strada lor a devenit artera principala de circulație spre centru, în urma închiderii traficului pe Dragalina. 

,,Buna ziua, În urma lucrărilor de pe str. Mamaia din cadrul proiectului european, rezultatele acestuia inrautatesc considerabil calitatea vieții locuitorilor de pe strada Mamaia. De cand s-a instalat piatra cubica, poluarea fonica e și mai mare decât înainte, nu se poate dormi de vibrațiile produse.

Restricțiile de circulație plasate momentan nu sunt suficiente, e inadmisibil ca o stradă pietruită pentru trafic de intensitate redusă sa preia toata circulatia din cartierul Grigorescu spre centru. Vă rog sa luați măsuri si sa redeschideti traficul pe Splaiul Independentei si str. Dragalina. Vă rog sa reevaluati harta strategică de zgomot din aceasta zonă. Mulțumesc”, le-a reclamat un clujean autorităților locale.

,,De ce s-a montat piatră cubică pe o stradă cu circulație intensă ca strada Mamaia? Străzile din oraș cu piatră cubică sunt ori pietonale, ori cu trafic redus ca de ex strada Arany Janos.

Există varianta Splaiul Independenței care ar prelua o parte din trafic dar e dedicată tramvaielor care sunt mereu aproape goale! În schimb ați dirijat circulatia pe Mamaia care e acum mai mult o alee cu pretenții de zona de plimbare/biciclete și iluzii de limitare de viteza și înălțime a autovehiculelor.”, a adăugat un alt locuitor al zonei.


Comentarii Facebook