Clujenii din cartierul Oser, terorizați de romi. Emil Boc cere să nu fie discriminați

 

Clujenii care au primit repartiție în locuințele sociale din cartierul Oser, construit de Primăria Cluj-Napoca, acuză că sunt terorizați de vecinii de etnie romă.

 

Am fost amestecați cu toți oamenii care nu se pot integra. Avem promisiune de la dvs că veți lua măsuri ca să avem și noi liniște. Pentru că suntem plătitori de taxe. Am primit repartiție ca evacuată în cartierul fostul Oser. Pe o singură scară ați băgat 6 familii de romi...”, a spus clujeanca, întreruptă de primarul Emil Boc.

 

Dinstinsă doamnă, ca să nu înțelegem, vă rog foarte mult să nu folosiți cuvinte discriminatorii în regim public. Ca să nu înțelegem... Ca să nu înțelegem. Toți cetățenii sunt egali în drepturi și obligații. Ascultați-mă doamnă! Noi nu putem face repartiții după culoarea pielii sau după alte criterii. Criteriile sunt cele prevăzute de lege și cine are dreptul, la fel ca și dvs., a primit-o”, a spus Emil Boc, la emisiunea Realitatea FM.

 

Nu facem discriminare, domnule primar. Doar spun că noi suntem angajați, nu ne putem odihni, se distrug apartamentele. Acele locuințe care aparțin Primăriei sunt praf și eu trebuie să suport. Dacă pot să dorim, pot să dorm, dacă pot să scot copilul afară, îl scot, iar când plec trebuie să fiu însoțită de un bărbat sau cu spray paralizant în buzunar”, a spus femeia.

 

Doamnă pentru asta vă răg să sesizați Poliția națională, care trebuie să facă ordine la fel ca în orice cartier al Clujului”, a replicat, distant, primarul Emil Boc.

 

Interlocutoarea i-a cerut să impună unele criterii pentru a se integra acești clujeni. ”Acele criterii au fost stabilite când s-au repartizat locuințele sociale. Dacă nu își plătesc chiria, sunt evacuați”, i-a replicat Emil Boc. 

 

O vai de mine. Și cei care sunt cu datorii de 150 de milioane de lei, de ce nu sunt evacuați?”, a adăugat cluejanca.  ”Sunt în instanță. Dacă sunt astfel de situații se urmează procedurile legale. Nimeni nu poate da afară un om după ureche!”, a încheiat Emil Boc.

 

Intereant este că în același timp, Primăria este acuzată de organizațiile etnicilor romi de evacuarea forțată a sute de romi de pe strada Coastei, din Mărăști, și mutarea lor în gherete la Pata Rât. Terenul evacuat a fost apoi cedat Mitropoliei pentru construirea unui campus. 

Comentarii Facebook