Clujenii de toate varstele, invitati la sport

 

Clujenii care vor sa participe la evenimentul de popularizare a orientarii sportive sunt asteptati duminica, 27 mai, intre orele 11.00 si 19.00 la centrul de inscriere si informatii, amplasat in zona intrarii in Parcul Iuliu Hatieganu.

Scopul este initierea si familiarizarea cat mai multor persoane in diferitele ramuri ale acestui sport.

Orientarea imbina optim efortul fizic cu cel intelectual si face parte din programa scolara in multe tari din Europa.

In premiera nationala, in Parcul Sportiv "Iuliu Hatieganu" se va marca un traseu de orientare de precizie destinat, in primul rand, dar nu exclusiv, persoanelor cu dizabilitati locomotorii.

De asemenea, pe malul Somesului, doritorii vor putea incerca orientarea pe bicicleta, iar alergatorii vor putea alege intre trei trasee de diferite lungimi, amenajate pe teritoriul acestui parc sportiv. Pe cei mai tineri ii asteapta un mini traseu jucaus la parcul de joaca.

"Desi evenimentul nu se doreste a fi o competitie, rezultatele vor fi publicate pe site-ul www.orienteering.ro si participantii cei mai buni vor fi invitati sa participe gratuit la concursuri locale ce urmeaza sa fie organizate", spun organizatorii.


Evenimentul este organizat de Primaria Cluj-Napoca impreuna cu Societatea Pro Orientare si face parte din cadrul Zilele municipiului Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook