Clujenii de pe Valea Chintăului se plâng de craterele din drum. Ce răspuns a dat Emil Boc? - FOTO

 

Circa 100 de clujeni care locuiesc pe Valea Chintăului se plâng Primăriei Cluj-Napoca de craterele uriașe apărute în drumul 109 A.

 

Doresc sa semnalez atât în numele meu, cât și al mai multor persone cunoscute mie (pot aduce o lista cu cel putin 100 de persoane) lipsa de interes manifestata de autoritatile locale in ceea ce priveste drumul 109A, cunoscut ca si Valea Chintaului, al carui administrator este Primaria Municipiului Cluj-Napoca, reprezentata prin Primarul Emil Boc, Director Directia Tehnica: Virgil Porutiu, Serviciul Administrare căi publice: Gabriela-Melania-Lucia Cora si responsabil lucrari drumul 109A: Gurzau Dorel.

 

Semnalez ca drumul in cauza este intr-o stare deplorabila, aproape NECIRCULABILA. Drumul este construit din dale de beton, intre care  s-au creat spatii atat de mari, adancimea lor ajungand chiar la 20cm, deci imposibil de evitat, masina trebuie oprita si incercat o trecere cu viteza redusa sau o incadrare pe contrasens, un zig-zag continuu. Retineti va rog ca nu e vorba doar de neplacerile cauzate de starea deplorabila, a drumului si costurile pe care posesorii de masini le au de suportat pentru reparatia acestora (reparatii ale defectiunilor cauzate de starea carosabilului),  ci este vorba de faptul ca drumul constituie un pericol pentru siguranta paricipantilor la trafic”, ne-a spus Ana Milasan.

 

Clujeanca susține că a semnalat această problemă în repetate rânduri Primăriei Cluj-Napoca, dar nu s-au găsit fonduri pentru reparații. ”Am semnalat de nenumarate ori, atat prin mijloace online, paginile de facebook ale Primarului Emil Boc, site-ul domnuleprimar.ro, telefonic la directia tehnica, unde am avut multiple convorbiri cu d-nul Gurzau si d-na Cora. Toate acestea au fost de prisos, mai mult, telefonic am fost asigurata ca lucrari de intretinere vor incepe cat de curand, in primele luni ale anului 2013, dar suntem in august si lucarile tot incep. Intr-adevar au fost demarate cateva lucari de intretinere pe o portiune de 300, maxim 500 de metri, doar pe un singur sens, dupa care totul a fost abandonat, dar in schimb placutele cu ”drum in lucru” au ramas acolo”, a mai afirmat Ana Milasan.

 

Situația acestei străzi a fost ridicată în emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara, iar primarul Emil Boc a declarat că vor fi făcute lucrări de întreținere în perioada 10 - 20 august.

 

Acestei străzi îi va veni rândul. Așa cum i-a venit rândul Oașului, Borhanciului, arterele mari, îi va veni rândul și la Valea Chintăului după ce toată partea de infractructură, cu gaz și canalizare va fi terminată. Între 10 și 20 august se vor face plombări, pentru a fi circulabilă strada”, a declarat primarul Emil Boc (Vezi AICI declarația VIDEO, la minutul 11.00).

Comentarii Facebook