Clujenii cu venituri mici își pot repară dinții pe banii Primăriei Cluj-Napoca


Persoanele cu venituri mici, din municipiul Cluj-Napoca, vor putea beneficia de servicii gratuite la stomatolog. În grupul țintă se încadrează șomerii, pensionarii cu venituri de sub 1.000 de lei, persoanele cu dizabilități, persoane cu venituri mici, aflate în evidența Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria va deconta cheltuielile

În baza protocolului, care va fi aprobat în această săptămână, Primăria Cluj-napoca va deconta cheltuielile cu materialele necesare pentru intervenții, iar UMF Cluj va oferi personal de specialitate pentru lucrări, atât cadre didactice, cât și rezidenți care vor opera sub supraveghere.

Autoritățile locale estimează un necesar de 200.000 de lei din bugetul public pentru proiect. Pentru a beneficia de ajutor, oamenii trebuie să aibă buletin de Cluj. 

Programul de asistență stomatologică gratuită a început în 2017

Până acum, în intervalul noiembrie 2017 - decembrie 2020 au fost acordate servicii medicale gratuite în cadrul pachetului de servicii medicale de bază unui număr de 343 persoane.

De programul stomatologic vor putea beneficia:

- pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1000 lei;

- persoanele cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav și accentuat,

- șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj de până la 700 lei și șomerii neindemnizați aflați în evidențele AJOFM Cluj;

- persoanele fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele DASM, beneficiare de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei sau masă la cantina de ajutor social, în condițiile legii.

Comentarii Facebook