Clujenii cu mașini electrice au început să-și asigure un „loc de parcare” la stațiile de încărcare. Alți șoferi se plâng: „Folosește acest tertip”


Un șofer din Cluj-Napoca care are o mașină electrică sesizează Primăriei un incident bizar. Bărbatul spune că a văzut la stațiile de încărcare cum un clujean își lasă mașina fără să pornească încărcarea acesteia doar pentru a obține un loc de parcare. 

„Zilnic această mașină este parcată la stațiile de încărcare de pe strada Emil Isac, este cuplată la stație însă fără a porni încărcarea. 

Folosește acest tertip pentru a-și asigura un loc de parcare gratuit blocând astfel accesul la stația de încărcat”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

Amintim că, de la 1 ianuarie 2024, Primăria Cluj-Napoca nu mai oferă gratuitate pentru încărcări la stațiile pentru mașini electrice amplasate în parcările sale. Până la finalul lui 2023, timp de 5 ani, șoferii plăteau doar taxa pentru parcare, nu și pentru încărcare. Tariful va fi de 1,04 lei pe KW fără TVA și de 1,24 de lei KW cu TVA de 19%. Banii vor merge la administrarea parcărilor. Acesta nu include și taxa de parcare.

Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook