Avertizare meteo ANM! Clujul, vizat de codul galben de vânt puternic


Administrația Națională de meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de vremea rea pentru județul Cluj.

Potrivit meteorologilor, de astăzi, ora 10:00, până mâine, la aceeași oră, în mai multe zone din țară vor fi resimțite intensificări puternice ale vântului.

În intervalul menționat, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...60 km/h. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în următoarele două săptămâni, însă precipitațiile vor fi excedentare în toată perioada prognozată. 

Prognoza pentru săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi în general deficitar.

Prognoza pentru săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Prognoza pentru săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice și nord- vestice.

Prognoza pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi ușor excedentar în majoritatea regiunilor.

cod.jpeg

Comentarii Facebook