Clujenii care au bicicleta sunt asteptati sambata la a 34-a editie a Marsului Biciclistilor

A 34-a editie a Marsului Biciclistilor Clujeni are loc sambata, de la ora 17.00.

 

La actiune sunt asteptati toti clujenii care au bicicleta. Intalnirea participantilor are loc in parcul I.L.Caragiale. Biciclistii vor pedala pe urmatorul traseu: parcul I.L.Caragiale -str.G.Baritiu -Splaiul Independentei -pista de biciclete de pe malul Somesului -"pasarela albastra" peste Somes -bd. 1 Decembrie 1918 -str. Miraslau -str. Fantanele -str. Al. Vlahuta -str. O.Goga -str.Mamaia -str.Gen.Dragalina -str.Horea -str.Closca -str.Decebal -str.O.Petrovici -str.Traian -str.D.Barceanu -P-ta Abator -Calea Bucuresti -str.Fabricii -P-ta Marasti -bd. 21 Decembrie 1989 -str. Cuza Voda -str.I.P.Voitesti -P-ta Mihai Viteazu -str. R.Ferdinand -Parcul I.L. Caragiale.

 

"Actiunea are rolul principal de a transmite autoritatilor, publicului si presei un semnal in directia mobilitatii urbane durabile, care nu poate fi conceputa intr-un oras modern fara o puternica promovare a utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport (alaturi de transportul in comun si mersul pe jos), ca altrenativa la deplasarea automobilistica. Dincolo de acest scop militant este desigur si o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni", se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

 

Cu aceasta ocazie se vor strange semnaturi pentru un memoriu adresat Primariei, "in legatura cu proiectul de biciclete comunitare (bike-sharing) anuntat in presa ca urmand sa debuteze la 1 iulie, intr-o modalitate cu privire la care biciclistii clujeni nu au fost consultati, si nici publicul in general".

 

Foto: reactieinlant.ro

Comentarii Facebook