Miercuri 17 Aprilie

Clujenii au suflet mare! Cum s-au mobilizat să ajute un cioban din Ciurila, care îngheța de frig


Clujenii se aducă repede atunci când trebuie ajutat cineva, iar acest lucru este întărit de un caz petrecut la Ciurila. 

O clujeancă a fost la săniuș, pe pârtia improvizată din Ciurila, iar acolo a dat peste un cioban înfrigurat, care i-a cerut ajutorul să își cumpere o pereche de pantaloni impermeabili și o geacă.

Am fost azi (duminică, 29.01.2023) la pârtia improvizată de săniuș de la intrare în Ciurila (în zona unde este și pădure vizavi și lacul de cealaltă parte). 

Acolo am întâlnit un cioban cu turma sa de oi. Mi-a spus că ar avea mare nevoie de o pereche de pantaloni impermeabili și groși și o geacă groasă. E dispus să le plătească, doar că nu are cum să ajungă în oraș. Este din Maramureș și nu cunoaște pe nimeni în CJ și este singurul responsabil în zonă, până în aprilie. 

E cineva care poate ajunge azi-mâine la el și să îi și cumpere ce are nevoie? Domnul va și plăti hainele (era dispus să îmi dea banii acolo pe loc, părea destul de disperat). Noi nu putem ajunge decât în weekendul următor, dar mă gândesc că până atunci îi va fi foarte frig. 

Vă dau măsurile și numărul de telefon al ciobanului în privat. Mulțumesc!”, a relatat Lavinia, pe grupul Clujul Civic.

Oamenii s-au pus rapid în mișcare și în cursul după-amiezii de luni, 30 ianuarie, articolele de vestimentație vor pleca spre Ciurila. 

Comentarii Facebook