Clujenii, aşteptaţi la cel mai mare târg de universităţi! Vezi CÂND şi UNDE are loc!

 

Cei interesaţi să studieze în străinătate sunt aşteptaţi în 23 octombrie în Cluj-Napoca la Casa de Cultură a Studenţilor la cel mai mare târg de universităţi internaţionale din Europa de Sud Est - RIUF - the Romanian International University Fair unde vor fi prezentate diferite oferte.


Ţările în care se desfăşoară programele cu începere în luna ianuarie sunt şi cele aflate între destinaţiile preferate de studenţii români. În cadrul unei întrebări cu răspunsuri multiple dintr-un studiu desfăşurat la ediţia din martie 2012 RIUF, participanţii au declarat că Marea Britanie rămâne destinaţia de top pentru studiul în străinătate în rândul elevilor români, 46% dintre respondenţi îşi doresc să plece la o universitate din această ţară. Următoarea destinaţie preferată este România, 34% dintre vizitatorii RIUF declarând că vor sa afle mai multe informaţii despre programele de licenţă şi masterat oferite de universităţile române. Mai mult, ei caută la eveniment reprezentanţii facultăţilor din ţară pentru a afla direct de la ei răspunsurile căutate.


În topul preferinţelor se află şi Danemarca (25%), SUA (23%), Germania (22%) si Olanda (17%). Interesul încreştere pentru acesteţari, manifestat în ultimii ani, poate fi explicat de numeroasele informaţii legate de alte destinaţii de studiu accesibile din diferite puncte de vedere, cum ar fi: calitatea învăţământului, costuri de şcolarizare, posibilităţi de angajare, oportunităţi de finanţare şi altele.


Spre deosebire de studenţii din România, unde profilul economic pare să fie cel mai căutat domeniu, cei care pleacă în străinătate tind să se focuseze pe domenii mai tehnice. De exemplu, Informatica/IT-ul a fost cea mai căutată specializare în afara ţării, 15% dintre participanţii la eveniment dorind să urmeze un program de licenţă sau de master în acest domeniu, devansând supremaţia domeniului Economic, care se afla în mod tradiţional pe prima poziţie.  Acesta a ajuns pe locul 2, la o distanţă mică (14%), fiind la egalitate cu Medicina şi Marketingul. 13% dintre participanţi sunt interesaţi de studii în Jurnalism şi Comunicare în afara ţării.   

Fie că îşi doresc să studieze aceste domenii, fie altele, elevii şi studenţii români sunt aşteptaţi la cea de-a 11a ediţie RIUF. Pe 20-21 octombrie în Bucureşti şi pe 23 octombrie la Cluj, vizitatorii RIUF vor putea să interacţioneze cu reprezentanţi a zeci de universităţi interanţionale, vor afla poveşti de succes ale tinerilor români care au studiat sau încă mai studiază în străinătate, pot participa la sesiuni de prezentări ale diferitelor sisteme academice sau pot fi admişi pe loc. Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe www.riuf.ro.

Comentarii Facebook