Duminica 28 Aprilie

Clujeni versus shaormeriile din centru! Un locatar se plânge de distrugerea clădirilor istorice: „Luați măsuri legale, altfel curtea o să arate ca o hală”


Centrul Clujului s-a transformat în ultimii ani în raiul restaurantelor de tip fast-food. Locatarii unei clădiri istorice spun că nu mai pot trăi în zonă din cauza mirosurilor și a zgomotului provocat de aparatele de aer condiționat montate în ultima perioadă.

„Doresc să aduc la cunoștință că în Cluj-Napoca, pe strada Memorandumului nr.4, clădire declarată monument istoric grupa A, îs niște aparate de aer condiționat pe partea dreaptă montate de Sultan fără autorizație sau acceptul locatarilor. Un aparat este montat chiar deasupra tabloului de curent, doamne ferește de un scurtcircuit, dacă curge apa pe tablou.

Curtea arată foarte urât acum cu aparatele montate, nu mai zic de zgomotul care îl scot și mirosul, toată ziua trec pe acolo, dar sincer mi-e greață. În curte au montat încă trei aparate mari, în gangul curții la fel încă trei. Au stricat aspectul curții, vă rog luați măsuri dacă se mai respectă legea monumentelor istorice nr.422/2001. Luați măsuri legale, altfel curtea o să arate ca o hală”, a sesizat un locatar Primăriei Cluj-Napoca.

După apariția Legii Monumentelor istorice, în toată țara a fost o adevărată competiție pentru a trece pe listă case, biserici, școli și alte clădiri, în speranța că vor exista finanțări pentru renovarea lor. Dar banii nu au venit. Nici de la bugetul statului, nici din bugetele județene sau locale. Totul a rămas pe seama privaților, iar cei care nu au avut posibilitatea să facă renovări, au vândut părți din clădiri istorice firmelor care au plătit mai mult. 

Comentarii Facebook