Clujeni revoltați de lipsa de obraz a concetățenilor, care își bat joc de zonele cu pubele de gunoi: „Primăria nu dă amenzi, e haos și mizerie”


Mai mulți floreșteni au reclamat în ultimele zile practicile concetățenilor lor din zonele cu pubele de gunoi. Mai precis, aceștia se declară deranjați de lipsa totală a bunului simț de care unii oameni au dau dovadă. Se pare că unii clujeni nu au un niciun strop de păsare atunci când aruncă deșeurile.  

O imagine cu zona de colectare a gunoaielor de pe strada Răzoare a fost distribuită pe unul din grupurile de locatari din Florești. În imagine se poate vedea clar cum poarta a fost ruptă complet, iar deșeurile stau împrăștiate pretutindeni. 

Unul din locatari a încercat să tragă semnalul de alarmă, distribuind poza cu „dezastrul ecologic”, tot mai des întâlnit în cartierele floreștene. Un alt clujean a propus vecinilor săi o soluție temporară la problema evidențiată:

„Haideți să ne strângem câțiva să mergem să reparăm gardul, să strângem gunoiul, să strângem lemnele la un loc și să curățăm de pământ zona în care călcăm. Poate așa dăm un exemplu și îi responsabilizăm și pe alții”, a fost propunerea clujeanului.

O administratoare de bloc din cartierul clujean a explicat, de asemenea, că problema persistă de ani întregi și că fiecare măsură luată până acum de către locatari a fost în zadar.

„În urmă cu 3-4 ani am plătit 2 persoane să facă curat, au făcut impecabil. Totul a ținut o lună, pâna au apărut niște canapele albe, din piele, care au stat acolo vreme de un an (dacă proprietarul lor citește acest mesaj, să știți că am plătit o firmă, ca să le ducem de acolo, stați liniștit)”, a relatat clujeanca.

gunoaie 3.png

„Și primăria nu dă amenzi, iar în Florești e haos și mizerie”, a fost remarca unui alt floreștean.

De unde poate veni soluționarea unor asemenea cazuri?

Primăria din Florești dispune de mai mulți angajați, inspectori șefi, a căror responsabilități includ și soluționarea unor asemenea probleme. Aceștia dispun de sprijinul poliției locale, care ar trebui să sancționeze asemenea practici.

Comentarii Facebook