Clujeni prinși la furat de arbori. Au ajuns în spatele gratiilor



Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii clujeni după ce au fost prinși ăn timp ce furau arbori dintr-o pădure din Măguri Răcătău.

La data de 21 martie a.c., în jurul orei 12:50, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, Postul de Poliţie Comunal Măguri-Răcătău, au fost sesizaţi cu privire la faptul că din pădurea situată în zona denumită popular „pârâul Chiturii” se sustrag arbori.

În baza sesizării, poliţişti, împreună cu jandarmi, s-au deplasat la locul indicat unde au depistat, în flagrant, doi bărbaţi în timp ce scoteau arbori de esenţă răşinoase din pădure. Asupra acestora au fost găsite un motofierăstrău mecanic, un topor şi un ţapin”, informează IPJ Cluj.

Poliţiştii, împreună cu un consilier superior din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat cercetarea la faţa locului, prejudiciul cauzat fiind de circa 1.300 de lei.

Cantitatea de aproximativ 11,5 metri cubi de material lemnos au fost ridicaţi şi predaţi în custodie reprezentaţilor ocolului silvic, iar uneltele găsite asupra acestora au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Faţă de cei doi bărbaţi, de 45 şi 22 de ani, din comuna Măguri Răcătău, judeţul Cluj a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de arbori, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul silvic și urmează a fi prezentaţi parchetului în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Comentarii Facebook