Duminica 28 Aprilie

Clujeanul e inventiv! Un bărbat vinde biletele de autobuz obținute din reciclarea pet -urilor - VIDEO


Un clujean vindea, luni dimineața, în jurul orei 8.00, biletele obținute în urma reciclării peturilor, în cadrul campaniei inițiată de Primăria Cluj-Napoca și susținută din banii unor companii private.

Practic, biletele sunt cumpărate de la Compania de Transport Cluj și cei care duc pet -uri, sticle sau doze din aluminiu la punctele de colectare deschise de Primărie sunt răsplătiți cu tichete pe autobuze. Aici intervine ingeniozitate unora. Clujeanul din imagini adună pet -uri împreună cu soția și a făcut o mică afacere din vânzarea de bilete. El s-a postat, luni dimineața, lângă automatul CTP din Piața Mărăști și făcea concurență Companiei de Transport Public Cluj.  

Nu vreți un bilet? Am adunat pet -uri împreună cu soția și acum le vindem”, a spus acesta, când a fost întrebat dacă biletele sunt legale. Pentru a fi corect, acesta dă rest până la ultimul leu. 

Compania de recompensare a celor care primesc bilete dacă reciclează este un succes la Cluj

În luna aprilie, primarul Emil Boc anunța că au fost date 240.000 de bilete de autobuz, celor care au reciclat sticle, pet -uri și doze din aluminiu la cele două puncte din Zorilor și Mănăștur.

Vreau să îi felicit pe clujeni pentru că în doar 8 luni și jumătate de când am pus cele două aparate de colectare selectivă, pe bază de recompensă cu bilet de transport în comun, în Mănăștur la Flora și îi Zorilor, la Piață, până acum s-au adunat 3,59 milioane de doze, pet-uri și sticle, care au fost colectate selectiv. Sunt numai 1,6 milioane de doze de plastic, care puteau fi prin parcuri sau pe malul Someșului, au fost adunate. În total s-au emis 240.000 de bilete de transport în comun.

Asta mă face mândru că sunt clujean și există acest spirit în rândul clujenilor de a colecta. Am luat decizia de a mai investi în achiziționarea unui alt aparat, pe care să îl punem în Grigorescu sau Gheorgheni. Aparatele le cumpărăm noi. Costul recompensei a fost plătit din sponsorizări. Am apreciat firma Terapia, care a plătit o parte din acest program. 

Cât timp avem sponsorizări plătim de acolo, când nu vom avea vom plăti din bugetul local”, a explicat primarul Emil Boc, la Napoca FM, în aprilie 2020.

Comentarii Facebook