Clujeanul care și-a pierdut copilul și soția în furtuna din Grecia a vorbit pentru prima data - FOTO


O familie din Cluj-Napoca, domiciliată în cartierul Zorilor, a fost printre victimele furtunii din Grecia. Băiatul și mama au murit, iar tatăl a supraviețuit.

Nu-și amintește foarte mare lucru. A căzut acoperișul, sub greutatea celor trei copaci și peste el. Omul s-a putut ridica, a auzit țipătul copilului de afară, care era undeva mai departe de el și de soție. A văzut-o pe soție sub acoperiș, dar auzindu-l pe copil, a ales să meargă la el să-l ajute. A mers acolo unde a auzit strigătul de ajutor.

Împreună cu ei erau nașii lor, iar nașul l-a ajutat să-l scoată pe copil de sub acoperiș. O femeie l-a dus pe copil undeva la adăpost, în restaurant, și preț de câteva minute a încercat să-l resusciteze pentru că cel mic a înghițit foarte multă apă”, a spus Oana Iancu.

Bărbatul povestește că apoi fiul său a fost transportat de o ambulanță la spital. A încercat să o salveze și pe soția, care era cu capul în jos sub dărâmături. A putut doar să pună mâna pe ea și atât - autoritățile nu i-au mai permis să se apropie. Femeia era în viață la sosirea medicilor.

Ulterior, bărbatul a ajuns la spital, acolo unde era copilul lui. A stat câteva ore la terasă până când o ambulanță l-a luat și pe el. A crezut că fiul său este în viață, dar nu s-a întâmplat așa, din nefericire”, a mai spus Oana Iancu.

Bărbatul a ajuns la UPU Cluj cu diagnosticul ”traumatism cranio-cerebral minor grad 1. Escoriatii regiunea frontala. Traumatism coloana Lombară. Tasare vertebră L1. Echimoza brat drept. Plaga suturata antebrat drept. Plaga suturata genunchi stâng. Multiple escoriatii membre inferioare. Sindrom de hepatocitoliză. Pacientul este stabil și conștient. Va fi transferat la Neurochirugie”, spun medici.

Comentarii Facebook