Clujeancă depistată POZITIV cu COVID 19 la testul cu anticorpi, dar NEGATIV la testul PCR. Ce spaimă a TRAS!


Maria a mers la un spital privat din Cluj pentru a face testul de depistare a anticorpilor împotriva COVID-19. Mai multe spitale private din toată țara oferă, contracost, o serie de teste de diagnostic și pentru depistarea anticorpilor COVID-19.

Testele pentru depistarea anticorpilor măsoară două tipuri de imunoglobine, IgM și IgG. IgM este un anticorp care se dezvoltă în organism în momentul în care apare o infecție virală, iar IgG este anticorpul SPECIFIC ce se formează după ce o persoană a avut COVID-19.

Conform site-ului Regina Maria, ”Imunoglobulina M (IgM) este tipul de anticorp produs de sistemul imun imediat după infecție, altfel spus, este prezentă în prima linie de apărare în timpul infectiilor virale, înainte ca sistemul imun sa produca anticorpii de tip IgG. Imunoglobulinele G sunt anticorpi extrem de specifici care sunt importanți pentru imunitatea pe termen lung și memoria imunologica.

Utilizarea testelor care sa identifice persoanele expuse anterior virusului pe baza existenței răspunsului imun (IgM și IgG) - mai ales a celor care au fost infectate, dar nu au avut simptome - ar putea sa sprijine răspunsul de control al infecției, prin screeningul grupurilor expuse – medici, asistente medicale, lucrătorii din industria alimentară care deja au imunitate împotriva infectiei si s-ar putea întoarce sau ar putea sa continue sa lucreze”.

În cazul Mariei, rezultatele testului pentru anticorpi au sosit după aproximativ 5 zile de la testare, fiind depistat pozitiv IgM, care indică infecția virală în corp.

Am fost contactată de la clinică seara (joi, 4 iunie) și mi s-a spus că trebuie să contactez medicul de familie pentru că sunt infectată, deoarece mi-a ieșit pozitiv IgM. Am fost întrebată dacă am simptome și am zis că nu. Cum eu nu am medic de familie, m-am programat rapid la aceeași clinică exact ziua următoare pentru a face testul PCR de diagnostic. Când am fost abordată așa, m-am panicat și am încercat să evit contactul alte persoane, anunțându-i pe cei cu care am interacționat recent, pentru a încerca să limităm cât se poate de mult expunerea în cazul în care se confirma pozitiv și testul PCR”, a declarat aceasta.

Totuși, în urma testului RT-PCR, rezultat a venit negativ.

De menționat că altor persoane care și-au făcut în același timp testul de depistare a anticorpilor împotriva COVID-19, la spitalul privat, rezultatul a venit negativ, Maria fiind singura depistată pozitiv.

Conform autorităților publice din domeniul sanitar contactate de Știri de Cluj, numai testul RT-PCR este concludent în depistarea COVID 19, restul fiind ”cam degeaba”.

Experiența Mariei arată că sistemul nu funcționează așa cum ar trebui. Ea a fost testată la spitalul privat vineri, 29 mai, și până în 4 iunie nu i s-a mai spus nimic. ”Atunci am fost informată că sunt că sunt infectată, deoarece mi-a ieșit pozitiv IgM. Eu am intrat în contact cu alți oameni, m-am dus la serviciu. De ce nu se dau testele pe loc sau cât mai repede? În plus, când mi s-a spus că sunt infectată nu s-a anunțat la DSP, nu m-a sunat nimeni. Am făcut testul PCR tot pe bani”, ne-a mai spus Maria. Toți cunoscuții ei au intrat într-o stare de agitație, până vineri seara când s-a aflat că totul a fost o alarmă falsă.

Clujeanca ar fi putut îmbolnăvi mulți oameni din cauza lentorii sistemului.

Comentarii Facebook