Sambata 4 Februarie

Clujean trimis în judecată de Parchet, la un an după ce a încercat să mituiască un polițist


Procurorii au decis trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui clujean acuzat că a încercat să mituiască un polițist de la Rutieră.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului C.M. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 alin 1 Cod Penal rap. la art.5 alin 1, art. 6 din Legea 78/2000 . Cauza a fost instrumentată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, delegaţi de procuror să efectueze acte de procedură penală”, informează DGA Cluj.

Conform oamenilor legii, în data de 17.04.2016, C.M. a oferit, cu titlu de mită, suma de 200 de euro unui agent de poliţie din cadrul Postului de poliţie Sic, judeţul Cluj, pentru ca acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de constatare a unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în condiţiile în care C.M. fusese depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism Opel Vectra, având autorizaţia provizorie de circulaţie expirată din data de 06.05.2015.

Agentul de poliţie a refuzat propunerile şi a denunţat fapta, C.M. fiind prins în data de 25.05.2016 în flagrant în momentul în care, fiind citat la postul de poliţie în vederea desfăşurării unor activităţi în dosarul penal 674/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, a remis denunţătorului suma de 200 euro, în contextul discuţiilor şi promisiunilor anterioare.

Comentarii Facebook