Clujean rupt în bătaie de un vecin rom, pentru că i-a mustrat copilul


Un clujean a fost bătut cu sălbăticie de un vecin de bloc, după ce i-a spus fiului său să nu-i mai înjure soția.

Incidentul a avut loc într-un bloc din Aghireș-Fabrici, în data de 8 ianuarie. Totul a pornit după ce un adolescent de 14 ani a început să îi înjure soția victimei. Încercând să calmeze situația, bărbatul i-a spus minorului să se potolescă, însă din nefericire, acest lucru a atras atenția tatălui adolescentului, care a tăbărât cu pumnii și picioarele pe vecinul său.

Am de vreun an de zile neînţelegeri cu o familie de romi, Harko – în special din cauza băiatului lor, un copil de o violenţă ieşită din comun, ca de altfel şi tatăl acestuia, renumit şi temut în zonă pentru năravurile lui. După ce zilele trecute l-am oprit pe copil, cu dificultate, să se oprească din bătaia unui vecin în vârstă, duminică acesta s-a apucat s-o înjure, birjăreşte, pe soţia mea, iar din”băgat” şi „scos” nu se mai oprea. Era furios pe ea pentru că nevastă-mea îl rugase săptămâna trecută să nu mai fumeze în scară şi l-a îndemnat să iasă în faţa blocului pentru treaba asta. Eu, încercând să-l potolesc i-am spus frumos, fără măcar să-l ating, să se liniştească şi să-şi vadă de treabă. La care a apărut turbat de furie tatăl lui care, după ce s-a răstit la mine că-i agresez copilul m-a rupt în bătaie, cu pumnii şi picioarele. Iar la bătaie s-au adăugat şi cei trei fraţi ai lui, care locuiesc în acelaşi bloc cu noi – şi mi-au cărat şi ei o mulţime de picioare în trup şi în zona capului. Apoi am luat o maşină şi m-am prezentat la U.P.U. Cluj-Napoca, unde medicii mi-au acordat primul ajutor. Am refuzat ambulanţa, pentru că aveam un prieten posesor de autoturism care a rămas cu mine pe tot parcursul şederii mele la Urgenţă – şi tot el m-a adus înapoi acasă ”, a declarat victima, potrivit gazetadecluj.ro.

Am anunţat degrabă poliţia şi curând a venit la faţa locului un echipaj de la Huedin care a luat notă despre eveniment şi ne-a sfătuit să ne adresăm I.M.L. Cluj pentru obţinerea unui certificat medico-legal. Asta, pentru că de atunci Harko şi familia lui ne ameninţă pur şi simplu, cu moartea – în cazul în care îi reclamăm la poliţie. Ori, un asemenea lucru este total neacceptabil. Suntem hotărâţi să mergem până la capăt, cu orice preţ, fiindcă nu se poate ca nişte oameni normali, muncitori aşa cum suntem noi să nu mai poată trăi pe această lume din cauza unei familii de romi care vrea să-i oblige pe toţi din jur să li se supună”, a spus și soția acestuia.

În aceeaşi zi, 8 ianuarie, la Postul de Poliţie din Aghireşu a fost înregistrată o plângere penală împotriva unui cetăţean pentru loviri şi alte violenţe. La această oră cazul este cercetat de poliţişti, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Huedin”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.P.J. Cluj.

Victima a obținut un certificat medico-legal de la IML Cluj în care i se recomandă o săptămână de îngrijiri medicale.



Comentarii Facebook