Clujean revoltat pe părinții care își aduc copiii cu mașina la școlile din centru: „N-au voie să facă un pic de mișcare sau să învețe orientare în spațiu”


Un clujean a sesizat Primăriei Cluj-Napoca că Stația Opera este blocată în fiecare dimineață din cauza părinților care își lasă copiii la o școală din centru. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că busurile 35, 3 și 46B așteaptă minute bune înainte să ajungă la stația propriu-zisă.

„În fiecare dimineață în jur de 7:00, stația de bus Opera este ocupată abuziv de mașinile care vireaza la dreapta pe strada. Ion C. Brătianu, pentru a-și lăsa odraslele în fața școlii. 

Că nu au voie să facă un pic de mișcare sau sa invete orientare în spațiu, și să-i lase mai din timp undeva. 

Foarte greu intră busurile 35,3,46B și altele în stație din cauza acelor blocaje abuzive și nejustificate”, a transmis clujeanul în sesizare.

Înghesuielile de maşini care se produc la orele de intrare şi ieşire de la ore în jurul şcolilor „bune“ nu sunt o surpriză pentru locuitorii orașului. De ani de zile, străduțele situate în apropierea unor astfel de școli sunt impracticabile dimineața, soluția ar fi să se identifice niște culoare speciale dedicate părinților, despre care s-a tot vorbit la ședințele Consiliului Local, însă fără rezultate. 

În București în anul 2022 a fost montat primul sistem „Kiss and Ride”, adaptat după modelul din străinătate în care copiii sunt lăsați în siguranță la intrarea în școală, fără să mai fie nevoie ca părintele să parcheze mașina. Ce presupune acest sistem? Un culoar pe unde părinții intră cu mașina, opresc în fața școlii, unde paznicul deschide portiera din spate și preia copilul. Cel mic își ia la revedere de la părinte, apoi este dus (de către paznic) în siguranță în curtea școlii. Părintele pleacă apoi către muncă. Timp total pentru a lăsa copilul la școală: 20 de secunde. Fără parcat pe trotuar, fără pus în pericol copilul, fără strecurat printre mașini parcate alandala.

Comentarii Facebook