Clujean prins în flagrant la furat de lemne, în zorii zilei. Tăia copaci într-o zonă ocrotită de lege



Un bărbat a fost prins de jandarmii clujeni în timp ce tăia arbori dintr-o zonă protejată de lege.

În data de 02 februarie a.c., în jurul orei 05.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aflat în patrulare în pădurea aflată în proprietatea Composesoratului Mănăştur din municipiul Cluj-Napoca, au depistat un bărbat care tăiase ilegal material lemnos, specia gorun”, informează IJJ Cluj.

Jandarmii l-au identificat pe Traian P.(43 de ani), domiciliat în localitatea Floreşti din judeţul Cluj, după care au sesizat Ocolul Silvic Cluj pentru a trimite un reprezentant la faţa locului, în scopul evaluării prejudiciului cauzat.

La sosirea angajatului Ocolului Silvic Cluj, acesta a precizat că tăierea materialului lemnos s-a făcut într-o zonă protejată de lege.
Cei aproximativ cinci metri cubi de material lemnos au fost daţi în custodia Ocolului Silvic Cluj.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru fapte susceptibile de a fi infracţiune de ”tăiere fără drept de arbori ” pe numele bărbatului, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 108, alin. 2, lit.c) din Codul silvic(Legea 46/2008 actualizată), dosarul fiind predat Poliţiei municipiului Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook