Duminica 28 Aprilie

Clujean îngrijorat că se marchează spre tăiere arbori din Făget. Garda Forestieră spune că totul e legal și că se fac ”rărituri” - FOTO


Un clujean a reclamat marcarea a sute de arbori pentru a fi tăiați în pădurea de deasupra rezervației și a bazei sportive Viitorul Mănăștur, de pe strada Clabucet.

Din câte cunosc este proprietate publică, dar se pare ca încet dacă nu e păzită, după ce își fac drum poate sa gândesc să radă totul în jur. Mafia lemnului lucrează, nu se gândesc la viitorul nepoților să vadă și ei pădure în jurul Clujului. Părerea mea e că trebuia lăsată neatinsă de drujbele ajutoarelor de padurari și brigadier de la Romsilva Cluj. 

În fiecare an vedem taieri și în pădurea Făgetului deși este publica nu retrocedată. Cei din Florești cunosc cazul pădurii rase (tăiată la ras) in ultimii ani, după dealurile din stânga Floreștiului!”, a relatat Marcel Pîrje, pe grupul Clujul Civic.

Știri de Cluj a dorit să facă ”lumină” în acest caz și a întrebat Garda Forestieră despre aceste marcări.

Inspectorul șef Istrate Ștețco a spus că toate marcările s-au făcut cu respectarea legii. ”Vă comunicăm că, urmare a verificărilor efectuate privind aspectele semnalate de către dumneavoastră, s-a constatat că Ocolul Silvic Cluj a constituit partida nr. 2300102406370, în Unitatea de Producție II - Făget - Chinteni, unitatea amenajistică 15, în cadrul căreia au fost inventariaţi şi marcați un număr de 320 de arbori din speciile Gorun şi Carpen, a căror volum total însumează 83,35 mc. Punerea în valoare respectă prevederile amenajamentului silvic în vigoare, fiind aplicată o lucrare de „Rărituri”, destinată producției anului 2024. De asemenea, în urma parcurgerii în teren a suprafeței unității amenajistice 15, nu au fost constatate tăieri de arbori fără drept”, a precizat șeful Gărzii Forestiere Cluj, care a controlat zona semnalată de clujeanul îngrijorat.

Comentarii Facebook