Clujean condamnat la închisoare, după ce i-a spus unui polițist că îi rupe nasul. Agentul a filmat totul


Un clujean de 20 de ani a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu executare, după ce a amenințat un polițist care înmâna o citație.

Judecătorii au apreciat că tânărul a dat dovadă de ”perseverență infracțională”, fiind cercetat și în alte două dosare pentru furt și tâlhărie.

În luna octombrie 2022, polițistul s-a dus să ducă o citație la domiciliul tânărului, iar acesta a strigat după agent, pe ulițele satului Viișoara, din județul Cluj: ”Lasă că-ţi rup io nasul ăla!”. Citația o viza pe sora tânărului de 20 de ani, iar acesta i-a reproșat agentului că nu are competența pentru a cerceta minori, conform Libertatea.ro

Polițistul a pornit ”dispozitivul bodycam din dotare, moment în care inculpatul a început să-i reproşeze că foloseşte camera doar când vrea el, dar şi că agentul de poliție l-ar fi amendat în trecut cu suma de 4.700 de lei pentru că nu purta vestă reflectorizantă în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe drum public”, au reținut procurorii în rechizitoriu.

Când a fost audiat în dosarul de ultraj, tânărul a spus că a glumit. 

La rândul lui, polițistul a motivat că s-a simțit în pericol, pentru că tânărul a mai fost condamnat pentru agresiune și era cunoscut în sat ca fiind violent.

Inculpatul a ameninţat cu acte de violenţă un poliţist, făcute cu scopul de a intimida persoana vătămată pentru ca acesta să renunţe la îndeplinirea sarcinilor sale de serviciu, respectiv să restabilească ordinea publică. Acest gen de faptă are o rezonanţă extrem de puternică, în special în localităţile mici în care ordinea publică este asigurată de un număr redus de poliţişti, prin urmare o reacţie promptă şi eficientă a organelor judiciare este necesară şi pentru a descuraja astfel de comportamente care aduc atingere în definitiv autorităţii statului”, au motivat magistrații, care l-au condamnat pe tânăr.

Decizia nu este definitivă.

Comentarii Facebook