Clujean cercetat într-un caz de evaziune fiscală de peste un milion de lei. Făcea afaceri cu mașini second-hand



Un clujean de 29 de ani este cercetat de polițitși, acetsta fiind suspectat că ar fi sprijinit un agent economic să prejudicieze statul român cu peste 1.000.000 de lei.

La data de 1 octombrie a.c., poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Cluj au extins cercetările faţă de un bărbat, de 29 de ani, din Cluj-Napoca, pentru complicitate la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că acesta ar fi acordat sprijin administratorului unei societăţii comerciale, din Cluj-Napoca, pentru a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale către statul român”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel, bărbatul a fost împuternicit să reprezinte societatea în vederea achiziţionarii de autoturisme second-hand din statele membre U.E., încasând comisioane în numele agentului economic, pentru fiecare vehicul cumpărat.

În urma achiziţionării, din spaţiul U.E., respectiv a comercializării autovehiculelor pe teritoriul României, nu s-a achitat T.V.A.-ul aferent acestor tranzacţii. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în valoare de aproximativ 1.087.000 lei.

Oamenii legii continuă cercetările, sub coordonarea unităţii de parchet competente, pentru documentarea întregii activităţii infracţionale a bărbatului şi recuperarea prejudiciul creat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 privind prevnirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Comentarii Facebook