Vineri 30 Septembrie

Clujean arestat pentru înșelăciune. A primit 150.000 de lei de la victimă, apoi „s-a evaporat”. Ce au găsit polițiștii în casa acestuia


Polițiștii din Cluj au pus în aplicare trei mandate de percheziție într-un dosar penal de înșelăciune. Un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca este bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune. 

La data de 1 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, specializați în combaterea criminalității informatice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în aplicare trei mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca și în localitatea Luncani, din județul Cluj, atât la imobilele unor persoane, precum și la sediul unei societăți comerciale, unde și-ar fi desfășurat activitatea un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. 

Victima, înșelată și lăsată fără 150.000 de lei

Cercetările demarate de polițiști au condus la stabilirea faptului că, în perioada 1 iulie -  4 iulie a.c., un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din același municipiu, i-ar fi remis, prin transferuri bancare, 150.000 de lei celui în cauză, în scopul demarării unei activități de natură economică, respectiv achiziționării unor telefoane mobile”, au mai declarat polițiștii clujeni. După primirea banilor, bărbatul a fost de negăsit, victima apelând ulterior la ajutorul autorităților pentru a-și recupera banii. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate numeroase înscrisuri, carduri, telefoane mobile și laptopuri.

laptop 2.jpg

Suspectul a fost reținut timp de 24 de ore 

De asemenea, bărbatul bănuit de săvârșirea infracțiunii a fost depistat și condus la sediul unității de poliție, fiind dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a acestuia, urmând a fi prezentat ulterior magistraților, în vederea dispunerii unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști, în vederea documentării întregii activități infracționale a bărbatului, precum și identificării tuturor persoanelor prejudiciate”, au mai transmis autoritățile.


Comentarii Facebook