CLUJ: Zeci de pompieri clujeni chemați la datorie în urma ravagiilor cauzate inundațiile din județ GALERIE FOTO


Peste 70 de pompieri cu 23 de mijloace tehnice specifice au intervenit încă de azi-noapte în zonele județului afectate de inundații.

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au intervenit pentru salvarea a 11 persoane din calea viiturilor, limitarea și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteo periculoase ce s-au manifestat în municipiul Dej și localitățile Jichișu de Jos, Codor, Tărpiu, Rugășești și Coplean”, informează ISU Cluj.

Conform ISU, în ultimele ore, salvatorii au intervenit pentru scoaterea apei din peste 40 de subsoluri, fântâni și gospodării inundate. Acțiunile de intervenție au necesitat angrenarea forțelor și mijloacelor din Detațementele de Pompieri Dej, Cluj-Napoca, Turda și Secția de Pompieri Colina.

La nivelul județului nu există persoane evacuate din locuințe, persoanele salvate au putut să se întorcă la locuințele lor după retragerea viiturilor.

În continuare echipele de intervenție acționează alături de autoritățile locale și membri ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență pentru evacuarea apei din subsolurile, fântânile și gospodăriile afectate, precum și monitorizarea și evaluarea situațiilor produse.

Comentarii Facebook