Cluj: Trotinetele electrice sunt INTERZISE pe trotuare! Pe unde este legal să circuli

 

Circulația cu trotinetele electrice pe trotuar este ilegală și este interzisă prin lege. De asemenea, nici transportul a două persoane pe o trotinetă nu este legal. 

Este important ca cei care folosesc trotinetele și bicicletele să cunoască regulile de circulație. Vârsta minimă pentru a putea conduce o trotinetă electrică este de 14 ani. Ar fi bine de punctat locul pe unde ar trebui să circulăm cu aceste trotinete. În Cluj-Napoca este o rețea de piste de biciclete, care trebuie folosită. Suntem obligați să conducem acea trotinetă și să mergem pe acea pistă.

Acum există în lucru un regulament la nivelul Primăriei Cluj-Napoca unde vor fi precizate niște reguli. Din discuțiile avute s-a luat în considerare și considerăm oportun folosirea tronetelor electrice chiar pe acele benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun. Din punctul nostru este mai sigur să circuli cu trotineta pe această bandă dedicată, decât să o faci pe partea carosabilă. Se interzice cu desăvârșire circulația trotinetelor electrice pe trotuar. Cele nemotorizate se asimilează pietonilor. Nu discutăm despre acestea. 

Acolo unde nu există piste pentru biciclete și unde nu sunt benzi dedicate pentru transportul în comun, bicicliștii sunt obligați să circule pe partea carosabil, cât mai aproape de bordura din partea dreaptă. 

Vreau să fac referire la o sesizare primită. Un trotinetist de bună credință, care circula pe partea carosabilă, a fost abordat în trafic de un șofer care a oprit în dreptul lui și reproșându-i faptul că nu circulă pe trotuar. Ar fi bine de știut că acele trotinete se conduc pe partea carosabilă, în lipsa unor piste dedicate. Vă rog frumos stimați conducători auto să le acordați o atenție sporită pentru că și ei sunt în trafic”, a spus șeful Serviciului Rutier al Poliției Municipiului, comisarul Sergiu Dan Iurian, la Radio EBS. 

De asemenea, se interzice cu desăvârșire transportul celui de-al doilea pasager pe trotinetă, lucru întâlnit tot mai des în Cluj-Napoca. ”O veste proaspătă, am observat în Piața Cipariu un tătic care transporta pe aceeași trotinetă un băiețel de cinci ani”, a mai spus acesta. 

Trei accidente grave cu trotinete în Cluj-Napoca. Într-un caz, o domnișoară era beată

Comentarii Facebook