Trei accidente grave cu trotinete în Cluj-Napoca. Într-un caz, o domnișoară era beată


Trei accidente în care au fost implicate trotinete electrice au avut loc la Cluj-Napoca în ultimele zile. 

Sunt multe accidente și multe reclamații. O dată cu introducerea acestui serviciu s-au înmulțit cei care folosesc trotinete. În noaptea de vineri spre sâmbătă și miercuri după-amiază pe strada Cardinal Iuliu Hossu, am înregistrat nu mai puțin de trei accidente rutiere grave, cu rănirea gravă a trei persoane, fiind vorba despre cei care le conduceau.

În toate aceste trei cazuri, trotinetele circulau pe trotuar și nicidecum pe unde ar trebui să circule. În toate cele trei cazuri erau niște domnișoare, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, iar într-un caz era o domnișoară chiar sub influența băuturilor alcoolice, cu 0,5 mg/l alcool pur în aerul expirat, adică aproape unu la mie în sânge. În cazul unui conducător auto, la acea alcoolemie erai cercetat penal și riscai să își îți fie suspendat permisul de conducere. 

Am intervenit, am organizat acțiuni în trafic, mai ales unde apar trotinetele. În primă fază s-au aplicat numai avertismente scrise. Am avut un rol preventiv. Nu avem o normă de amenzi. Nouă chiar ne pasă, atunci când în trafic se întâmplă astfel de incidente. 

Unul dintre accidente a avut loc pe Bulevardul Titulescu unde este o bandă dedicată pentru biciclete, dar se circula pe trotuar”, a spus șeful Serviciului Rutier al Poliției Municipiului, comisarul Sergiu Dan Iurian, la Radio EBS.

Acesta a precizat că trotinetele electrice nu pot fi conduse pe trotuar, ci trebuie să circule pe pistele de bicicliști, pe carosabil sau pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun. Citește AICI detalii.

Comentarii Facebook