Cluj: Tânăr bătut și UMILIT în fața prietenei sale, în centrul Clujului. Acuzat, Ionuț Rusu-șeful Sălii Polivalente, spune că, de fapt, a aplanat totul


Un antrenor de fitness din Cluj-Napoca și prietena acestuia au fost victimele unui grup cu apucături de interlopi, din care fac parte copii de bani gata, dar și politicieni. Gașca i-a acostat prietena și l-a jignit pe bărbat. 

În seara zilei de 17 mai, Matei Nanu (foto dreapta), antrenor recent revenit din Canada, era pe strada Universității, în parcarea publică din fața localului Da Pino, alături de prietena lui sportivă din Spania, legitimată la clubul de handbal Universitatea Cluj. ”Eu am rămas în urmă puțin, în timp ce ne duceam spre mașină, iar prietena mea a ajuns la mașină. Acolo a fost acostată de un grup de tineri care i-au spus ”Hai cu noi, lasă-l pe fătălăul ăsta în pace!”. Se refereau la mine. I-am atras atenția unuia dintre ei să nu vorbească așa și acesta a devenit agresiv”, ne-a relatat Matei Nanu. Știri de Cluj l-a întrebat cine sunt politicienii, dar replica a fost: ”Nu comentez! Sunt oameni periculoși”.  

Adică sunt interlopi?”, a mai fost întrebat Matei Nanu. ”Nu sunt interlopi, sunt mai rău! Sunt politicieni. Eu am venit din Canada și nu vreau să am probleme. Am fost amenințat! Se pare că nu sunt camere în zonă, așa că e vorba mea împotriva celor spuse de ei. Eu o am numai pe prietena mea care să confirme”, a mai spus tânărul antrenor. A doua zi, acesta a spus că nu vrea să mai continue dialogul, pentru că se teme.

Acesta a depus plângere la Poliție împotriva celor care l-au bătut și umilit în fața prietenei sale. 

Surse din rândul anchetatorii au declarat pentru Știri de Cluj că Matei Nanu ar fi fost lovit prima dată de unul dintre bărbați, iar după ce a ripostat el a fost prins de mâini și imobilizat în stilul interlopilor. Apoi ar fi fost lovit cu pumnul. Cauza este în curs de cercetare.  ”Dosarul este în fază incipientă. Încă nu au fost administrate probele”, spun sursele noastre. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, care face cercetări. 

Gașca care a sărit la bătaie cu Matei Nanu este formată din băieți de bani gata, dar și politicieni locali. În seara 17 mai, toți erau pe terasă la Da Pino, inclusiv consilierul județean Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente Cluj, și Radu Constantea, consilier local, ambii din PNL Cluj.

Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente Cluj și membru al Consiliului Județean Cluj, a spus că el nu a fost implicat: ”A fost o altercație verbală. Eu am intervenit între părți pentru a-i despărți, pentru că eu sunt un suflet bun și intervin când prietenii mei au probleme”, a declarat Ionuț Rusu (foto). Acesta spune că nu a fost lovit de nimeni și nu a lovit pe nimeni. Întrebat cine a fost implicat în altercație, Ionuț Rusu a spus că ”a promis să nu spună pentru că îi cunosc”.

120453075_3480023712036188_4969453247380156682_n.jpg

Apropiații lui Matei Nanu au rupt tăcerea și au vorbit despre agresiunea din parcare

Unele surse din anturajul lui Matei Nanu au precizat că tânărul a fost terorizat de politicieni. 

A fost amenințat că s-a pus cu oameni influenți din Cluj-Napoca și că va avea de suferit. Lui Matei, chelner de la Da Pino i-a spus că ar trebui să aibă grijă, pentru că s-a pus cu oameni periculoși. Nu știe dacă sunt numai vorbe sau angajatul a fost montat să spuna asta pentru a-l intimida”, a relatat apropiatul tânărului agresat, care a spune că între scandalagii se aflau și patronii unui club din Cluj-Napoca.

Se pare că, Matei Nanu ar fi cedat în cele din urmă și ar urma să se ducă să retragă plângerea formulată împotriva lui Ionuț Rusu și a celorlalți implicați în incident. 

La scenă a asistat un consilier local Radu Constantea, apropiat de Ionuț Rusu. Acesta a declarat pentru Știri de Cluj că el a fost la distanță și nu a văzut exact ce s-a întâmplat. ”Nu știu ce a făcut Ionuț Rusu. Dacă mă întrebi pe mine eu zic că el mai mult a aplanat. A fost mai mult o hârjoneală. Eu am plecat oricum”, a spus Constantea. Acesta nu a putut explica de ce antrenorul Matei Nanu a spus că politicienii sunt mai răi ca interlopii. ”Nu știu! Eu nu am fost implicat”, a mai adăugat consilierul.

Ionuț Rusu a mai fost acuzat, în trecut, de fapte antisociale. În luna aprilie 2017, Ionuț Rusu a fost acuzat de un angajat că l-a bătut pentru că a fost neatent şi centrala de incendiu s-ar fi pornit, în mod accidental. De asemenea, cu o lună înainte, acelaşi director al Polivalentei a fost dus cu cătuşe la Poliţie pentru că ar fi încercat să penetreze în perimetrul securizat al Polivalentei, în care se efectua un control anti-tero.

Ionuț Rusu a fost numit în funcția de director al Sălii Polivalente cu acordul direct al primarului Emil Boc, fiind susținut atunci și de consilierul local Radu Moisin, cu care era apropiat. Relațiile dintre cei doi s-au răcit între timp, Radu Moisin a devenit parlamentar.

Comentarii Facebook