Cluj - Tabără la mare pentru copiii cu insuficiență renală cronică

 

Un grup format din 52 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică, membri ai Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie ”Delia Grădinaru”, a plecat în data de 18 august 2016 într-o vacanță de vis pe litoralul Mării Negre, în stațiunea Mamaia. 

 

Vacanța acestor suferinzi este întreruptă la un interval de 48 de ore de ședințele de dializă de care sunt dependenți pentru a putea supraviețui. În acest an, participanții la această tabără a căror rinichi nu mai funcționează au efectuat primele ședințe de dializă la Centrul Eurodializă din Constanța, un centru de tratament dotat cu aparatură performantă și personal dedicat trup și suflet îngrijirii acestor pacienți. 

 

Copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică care fac parte din familia Asociației Delia Grădinaru au trecut în acest an prin momente dramatice. Toți pacienții care fac dializă dezvoltă tulburări metabolice și alte afecțiuni asociate cum ar fi: anemia, boala coronariană, arterială, hipercalcemie, hiperparatiroidism, osteodistrofii, prurit, aritmii, peritonite  producând organismului plăpând al unor copii și tineri foartă multă suferință ce necesită zeci de zile de spitalizare în timpul anului.

 

Acești copii bolnavi se bucură timp de 8 zile de un tratament special ca rezultat al combinaţiei dintre grija plină de dragoste a personalului unor centre de tratament moderne unde vor efectua ședințele de  dializă de care depind pentru  supravieţuire şi condiţiile de recreere deoasebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală. Acest proiect unic la nivel național implică un efort de organizare extrem de mare şi necesită un suport financiar major”, a explicat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Grădinaru”, organizatorul taberei. 

 

Şedinţele de dializă vitale vor fi efectuate prin bunăvoinţa centrelor: Eurodializă Constanța și Diaverum Fundeni-București, clinici de specialitate unde bolnavii vor efectua patru ședințe de dializă pe perioada taberei. 

 

Cu sprijinul unor oameni sensibili la ideea de suferință, transportul copiilor și tinerilor dependenți de dializă  va fi asigurat cu mijloacele de transport speciale ale BGS-Divizia Dializă și Eurodializă Constanța. 

 

Un copil de 13 ani, din Cluj-Napoca, dependent  de dializă, va fi transportat  la interval două zile de la Hotelul Tomis din Mamaia, la Centrul de Hemodializă Diaverum Fundeni-București și retur, cu  Ambulanța- BGS pentru a efectua ședințele de hemodializă de care depinde supraviețuirea acestuia. 

 

Tabăra de vară pentru copii și tineri dependenți de dializă are un caracter extraordinar, unic, la nivel național prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi, să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară. 

 

Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat pentru acest proiect suma de 45.000 de lei pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri până la suma de 100.000 lei fiind acoperită din campaniile umanitare: Zumbathon Caritabil ”WE ARE ONE”, organizat în cadrul „Cluj Never Sleeps” competiția caritabilă „Swimathon”, dar și din alte donații de la persoane fizice sau juridice.

 

Susținătorii proiectului: Primăria municipiului Cluj-Napoca, NTT DATA România, Fresenius Medical Care, Marty Restaurants, Arobs Transilvania Software, Eximtur, Fileomera SRL, La Roche Posay, Arpad Paszkany, Lucia Morariu, Alina Gherman, Liviu Vidrean, Ovidiu Țărmure, Silviu Ganea, Daniel Metz, Suciu Marceluș, Voicu Oprean.

Comentarii Facebook