Cluj: Statuia lui Matei Corvin, VANDALIZATĂ! UDMR face plângere

 

Statuia lui Matei Corvin a fost vandalizată, iar consilerii UDMR anunță că vor face plângere penală. 

 

Mai precis, cineva a rupt unul dintre pintenii cizmei aparţinând statuii lui Szapolyai Istvan din grupul statuar Matei Corvin, iar un pinten al cizmei fostului rege al Ungariei a fost îndoit.

 

Consilierul local UDMR, Gergely Balasz, a sesizat problema în plenul Consiliului Local al Primăriei Cluj-Napoca, unde a cerut ca poliția locală să patruleze mai mult în acea zonă. 

 

Cei cinci consilieri ai UDMR Cluj din Consiliul Local Cluj-Napoca sesizăm Poliţia în legătură cu vandalizarea grupului statuar Matei Corvin, situat în Piaţa Unirii. Am constatat că un pinten din bronz aparţinînd statuii lui Szapolyai Istvan, fost guvernator al unor provincii austriece din Regatul Ungariei, a fost rupt, iar un pinten aparţinând unei cizme a fostului rege al Ungariei, Matei Corvin, a fost îndoit. Cerem şi Primăriei Cluj-Napoca intensificarea patrulării poliţiştilor locali în Piaţa Unirii, montarea unor camere video de supraveghere în zonă şi protejarea grupului statuar, prin îngrădire, în cazul unor evenimente de amploare care au loc în piaţă”, a afirmat Gergely.

 

Grupul statuar a mai fost vandalizat, iar Primăria dispus îngrădirea acestuia pe durata unor evenimente și le-a interzis turiștilor să mai urce pe statuie.

Comentarii Facebook