Cluj: Se întâmplă și lucruri bune! O sesizare minoră de pe MyCluj a fost soluționată în timp record


Într-o perioadă în care clujenii se plâng de diverse probleme ale iubitului lor oraș, în care nimic nu-i mai mulțumește și administrația locală „nu face nimic pentru cetățeni”, iar plângerile sunt în zadar, se întâmplă și lucruri bune, schimbări mici care fac ziua cuiva mai bună. Totuși, dacă aceste schimbări mici ar fi la fel de dezbătute precum problemele, probabil clujenii nu ar mai fi atât de nemulțumiți de orașul în care trăiesc.

O sesizare pe MyCluj, rezolvată într-un timp record

Un exemplu de „laudă” al administrației locale l-a dat un clujean, care a povestit despre un mic inconvenient de care se tot lovea pe stradă și pe care l-a sesizat pe platforma Primăriei Cluj-Napoca, MyCluj, mai mult ca pe un experiment, să vadă dacă cineva chiar verifică acea platformă. Problema nu era uriașă, dar totuși, era ceva ce-i nemulțumea pe o parte dintre cetățenii orașului:

Azi am avut parte de o surpriză plăcută. Cu ceva vreme în urmă am făcut o sesizare pe MyCluj, referitoare la faptul că pe strada Petőfi Sándor este o treaptă inutilă ce obturează jumătate de trotuar. E deranjant pentru cei ce împing cărucioarele cu cei mici și, mai ales, e nasol pentru persoanele care au probleme de vedere. Ei știu de acea acea treaptă, dar m-am gândit să fac ceva pentru a le lua această problemă de pe cap. Cu siguranță au multe. Pe de altă parte, am și testat dacă acest sistem funcționează. Ei bine, am urmat pașii, am scris un mic text, am atașat o poză”, a scris clujeanul pe un grup de Facebook.

Spre surprinderea lui, autoritățile au acționat imediat în urma sesizării sale și a fost contactat de Poliția Locală pentru a confirma problema:

În scurt timp am fost sunat de către cineva de la Poliția Locală, am confirmat situația, mi-a mai cerut câteva date de pe teren și apoi, după alte câteva zile, m-a sunat să-mi spună că sesizarea a primit undă verde spre a fi rezolvată”, a mai povestit el.

Problemă rezolvată! Treapta nu mai e acolo

Acesta a rămas plăcut surprins să vadă că problema s-a rezolvat cu adevărat într-un timp relativ scurt, față de alte sesizări pe care s-a pus deja praful. De asemenea, a încurajat clujenii să nu ezită în a sesiza orice mică problemă pe care o au, deoarece este singurul mod prin care vor fi rezolvate. Ignoranța nu va duce nicăieri.

Azi dimineață am văzut că treapta nu mai e acolo, locul fiind adus la nivelul trotuarului. Urmează o finisare, deoarece betonul care fusese turnat era proaspăt, fiind semnalizat cu o baliză. 

Mă bucur că s-a rezolvat această situație și asta îmi dă oarecare speranță. Sigur, nu e ceva de o anvergură uriașă, dar nici nu trebuie să fie. Micile chestii care se rezolvă fac parte dintr-un mecanism mai amplu, al implicării, din toate părțile. Vă îndemn să faceți sesizări, să le urmăriți și să-i încurajați pe cei ce trebuie să le rezolve. 

Eu le mulțumesc aici pentru că au înțeles și că au dat curs rugăminții mele”, a încheiat clujeanul.


Comentarii Facebook