Miercuri 6 Iulie

Cluj: Relatare AMUZANTĂ de la vaccinarea Drive Through din Cluj-Napoca


Florin Moroșanu, voluntar la centrul de vaccinare drive through din Cluj-Napoca, a relatat o poveste amuzantă din timpul activității. 

Vaccinarea merge binișor la Drive Through comparativ cu tendința națională. Scade numărul persoanelor noi comparativ cu acum o luna, de la 700 la 500 aproximativ, însă vorba lui Sun Tzu - ”Nu-ti fie teama sa înaintezi mai încet, teme-te când te-ai oprit!”

Bun, ieri, adică luni, vin la vaccinare 3 vietnamezi cu permis de munca.

Dialog :

Noi : Bună ziua, vorbiți limba romana sau engleza? 

Ei: yes! 

Noi: first dose here? 

Ei yes!

Noi: your id please! 

Ei: yes! 

Ne dam seama ca la orice întrebare răspunsul va fi yes! 

Urmează un moment de joc mim, acela în care arătam portmoneu, acte, dă din mâini, etc.

Moment de bucurie cu mai multe yes, yes, yes! 

Primim cartea de rezidenta și dovada primei vaccinari. 

Citim pe dovada de vaccinare ca aceasta a fost făcută la BT Arena la maraton și nu la noi. Bun, nu contează se poate face vaccinarea și la noi fără probleme. 

Colegul meu Bebe, om priceput la toate scoate telefonul și începe comunicarea prin Google Translate: romana-vietnameza. Se clarifica toate detaliile. Parcă era un campionat de joc online, multiplayer. Noi întrebăm google, ei întreabă google. Fiecare  nouă propoziție clarificantă e primită cu mulți ”yes”. La prima doză au venit însoțiți de un reprezentant la firmei care vb și romana și vietnameza, totul a decurs perfect atunci. Acum, adică luni au mers la BT Arena și... maratonul se terminase. Au fost îndrumați la noi. Când verificările medicale și de identitate au fost făcute îi rugăm sa urce în mașină, ca e Drive Through și regulamentul zice ca musai motorizat. 

Ne zice google translate ca nu au mașina, ca au venit pe jos. Le explicăm situația. Totul se termină amical cu multe yes, yes. 

Azi dimineață vin prietenii noștri noi cu mașina și șeful lor. Au fost foarte fericiți, am înțeles de la ei ca în țara lor să își facă vaccinul ar fi fost foarte greu, spre imposibil. Totul se termină cu multe zâmbete și evident... YES, YES. 

Scăderea numărului de persoane infectate este un lucru extraordinar însă e nevoie sa păstrăm dorința de vaccinare si sa fim la fel de responsabili ca și până acum. Nu am scăpat de pericolul pandemiei, deși viața intra în ritmul ei obișnuit”.

Comentarii Facebook