Cluj - Poliția locală a îndepărtat panourile UDMR cu mesajul ”Salvăm Clujul de Bucureşti”. E CORECT?

 

Poliţia Locală Cluj-Napoca a dat jos de pe panouri afișele UDMR pe care era trecut mesajul ”Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”.

 

Şeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat că nu știe nimic despre îndepărtarea afișelor.

 

Colegii mei fac verificări periodice pe linia afişelor publicitare amplasate în Cluj-Napoca. Dacă cele două afişe au fost îndepărtate, probabil că panoul era amplasat ilegal”, a spus Bonţidean, citat de Mediafax.

 

Preşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, s-a plâns că libertatea de exprimare a fost încălcată.

 

În cursul zilei de marţi au fost îndepărtate afişele UDMR de pe panourile amplasate în Cluj-Napoca şi care aveau mesajul <Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala>, de promovare a descentralizării. La cererea Primăriei Cluj-Napoca, Poliţia Locală s-a deplasat la firma cu care noi avem un contract de colaborare şi i-a ameninţat pe cei de acolo cu o amendă de 30.000 de lei dacă nu îndepărtează afişele de pe panouri. Iar acele afişe au fost îndepărtate. Cerem explicaţii Primăriei Cluj-Napoca şi Poliţiei Locale, să ne spună în baza cărei legi a acţionat, ce articole şi ce lege au aplicat, în condiţiile în care Constituţia spune că libertatea de exprimare este inviolabilă, iar cenzura de orice fel este interzisă”, a spus Kovacs.

 

Panourile au fost amplasate în cursul zilei de duminică, 23 octombrie. Vezi AICI detalii.

 

PSD Cluj a criticat campania UDMR, spunând că se aseamănă cu cea din 1990. PSD Cluj le-a dat o replică celor de la UDMR, după ce aceștia au montat panouri prin oraș panouri cu mesajul ”Salvăm Clujul de Bucureşti, taxele noastre să îmbogăţească Ardealul, nu Capitala”.

 

Social-democrații susțin că cei de la UDMR pregătesc o campanie electorală ”în stilul anilor `90”, acuzându-i de sergegaționism.

Comentarii Facebook