Cluj - Peter Tunde a fost trimisă în judecată pentru ȘPAGA luată la BAC

 

Procurorii DNA Cluj au trimis-o în judecată pe Peter Tunde, fostul inspector general școlar adjunct arestat pentru că a luat bani pentru a obține note mai mari la BAC.

 

În perioada iunie - 1 septembrie 2014, inculpata Peter Tunde Ilona Csilla, în calitate de inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Cluj, a pretins de la un număr de 14 persoane suma totală de 21.300 euro, din care a primit efectiv suma totală de 10.300 euro.

 

Aceste sume de bani au fost pretinse de către inculpată pentru ca, prin influența de care se prevala că o are asupra membrilor comisiilor de evaluare/corectare de la examenele de bacalaureat susținute la nivelul municipiului Cluj-Napoca, în sesiunile de vară și toamnă 2014, precum și asupra membrilor comisiilor de corectare de la examenele de definitivat și titularizare susținute în luna iulie 2014, îi poate determina pe aceștia la notarea favorabilă, superioară dar și pentru obținerea notelor de promovare în favoarea unor candidați.

 

În cursul lunii iunie 2014, inculpatul Perșa Vasile Felician a remis inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla suma de 1700 euro pentru ca aceasta, în calitate de inspector general adjunct în cadrul ISJ Cluj, să își exercite influența de care se prevala că o are la membrii comisiei de evaluare de la bacalaureat, cu atribuții de corectare și notare a lucrărilor susținute de o rudă a inculpatului, pentru a determina pe acești profesori corectori în notarea favorabilă a lucrărilor de examen și obținerea promovării bacalaureatului.

 

La data de 1 septembrie 2014, inculpata a primit de la o persoană, în scopul menționat anterior, suma de 1.000 euro, reprezentând o parte din suma de 2.200 euro anterior pretinsă de la persoana respectivă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului și indisponibilizarea sumelor de 2080 euro și 635 lei aparținând inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla în vederea confiscării speciale.

 

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui imobil situat în Cluj-Napoca, aparținând inculpatei Peter Tunde Ilona Csilla până la concurența sumei de 8077 euro, în vederea confiscării speciale.

 

În prezenta cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații”, precizează procurorii DNA Cluj. 

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj.

Comentarii Facebook