Cluj: Paturile COVID din spitale sunt ocupate în proporție de 42,7%. Când se va depăși 75%, toți elevii din județ trec în online


În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19 la nivelul întregii țări, miniștri Cîmpeanu și Rafila au anunțat schimbări în ceea ce privește modul de funcționare a școlilor și grădinițelor. Astfel, nu se va mai lua în considerare rata de infectare cu covid din localități și nici gradul de vaccinare a personalului didactic, ci gradul de ocupare a paturilor COVID de la nivelul județului.

În prezent, dată fiind specificitatea variantei Omicron, s-a propus, s-a explicat și s-a analizat în profunzime schimbarea modului de abordare către gradul de încărcare a mediului spitalicesc. 

Pragul este de 75 la sută, un prag care nu este atins în niciunul dintre județele României în prezent. Deci din perspectiva educației luni toate școlile din România vor putea să funcționeze cu prezență fizică”, a declarat Cîmpeanu.

O clasă trece în online dacă se descoperă 3 cazuri de infectare

Acesta a precizat că o schimbare importantă este cea care privește suspendarea cursurilor la nivelul unei clase.

Cea de-a doua schimbare este a suspendării activității cu prezență fizică în fiecare clasă din școală sau în fiecare grupă din grădiniță atunci când sunt 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se păstrează regula intrării în online a întregii școli atunci când cel puțin jumătate din clase au activitatea fizică suspendată”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

În județul Cluj, paturile sunt ocupate în proporție de 42%

Conform datelor furnizate de prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, există 470 de paturi pe secțiile COVID și pe secțiile de Terapie Intensivă din tot județul. Dintre acestea sunt ocupate 167 pe secții și 34 de paturi la ATI, rezultând o ocupare de 42,7%.

Astfel, pe secții mai sunt disponibile 256 de paturi pentru Covid, iar în secțiile de Terapie Intensivă au rămas libere 13 paturi

dtryh.jpg

În total, sunt 281 de persoane internate la Cluj, dintre care 80 așteaptă rezultatele testelor PCR, care vor decide dacă vor fi sau nu internați pe secțiile COVID.


Comentarii Facebook