Cluj: O creangă groasă a căzut în capul unui copil, în parcul Prodan, din Zorilor. Ambulanța nu a venit nici după 45 de minute - FOTO


Un copil de trei ani și mămica acestuia au fost răniți de o creangă mare căzută dintr-un copac din parcul Iuliu Prodan, cartierul Zorilor. Copacii necurățați sunt un pericol uriaș în parcurile clujene, mai ales în cel din Zorilor, care este compus din copaci foarte bătrâni. 

Incidentul s-a produs luni după-amiaza, în jurul orei 18.00. Mămica și băiețelul se aflau la locul de joacă, în momentul în care o creangă mare s-a rupt dintr-un copac și i-a lovit. ”Copilul a fost lovit în cap. Avea o contuzie și se inflama. Cineva a sunat la 112 și a chemat o ambulanță. Nici după 40 de minute nu venise nimeni”, ne-a relatat un martor.

cats.jpg

Poliția locală și jandarmii au sosit la locul incidentului după circa 15 minute. Zona a fost izolat cu bandă, iar după câteva minute a ajuns și tatăl copilului în parc. 

L-am auzit pe tatăl care a sunat din nou la 112 și spunea că ”Normal că mai e nevoie de ambulanță!”, semn că cei de la 112 nu ar fi vrut să o mai trimită. Nu a venit nici după 40 - 45 de minute, după cum am mai spus. Am plecat și nu știu ce a urcat”, a mai spus martorul la incidentul din parcul Iuliu Prodan. 

Primarul Emil Boc a fost întrebat despre Serviciul de Ambulanță, care nu funcționează cum ar trebui pentru un oraș cum este Cluj-Napoca. ”Degeaba avem medici foarte buni, dacă nu mai ajunge pacientul la medicul respectiv. Ce ar trebui făcut? La 400 de mii de locuitori, sunt 4 ambulanțe și 2 SMURD- uri, ce e de făcut?”, a fost întrebat primarul Emil Boc, la o emisiunea radio locală, vineri, 4 iunie. 

Nu mă dau eu expert în toate și să am soluții la toate probleme vieții. Pot să pun o întrebare în sistem. Chestiunea asta ține strict de Ministerul Sănătății. Noi nu avem niciun fel de competență și nu cunosc datele, dar nu înseamnă că nu înțeleg ceea ce spuneți. Noi facem partea de infrastructură, să pregătim spitalele”, a spus Emil Boc. 

După numai 3 zile, sistemul își dovedește limitele la un caz care poate fi unul grav. 

WhatsApp Image 2021-06-07 at 19.48.44.jpeg

Comentarii Facebook